Μερομήνια 2022 – Προβλέψεις για το καλοκαίρι

1619

Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού και έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση των καιρικών φαινομένων.

Πότε θα βγουν για το 2023

Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Για το πότε ξεκινάμε να παρατηρούμε τις ημέρες, οι γνώμες διίστανται. Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα Μερομήνια από την 1η Αυγούστου έως και την 12η Αυγούστου, ενώ άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, ήτοι από τις 14 Αυγούστου έως και τις 25 Αυγούστου.

Προβλέψεις για το φετινό Καλοκαίρι

Ιούνιος

Ο Ιούνιος θα είναι αρκετά θερμός για την εποχή. Ζέστη, ήρεμη θάλασσα χωρίς ανέμους ή συννεφιά, είναι οι προβλέψεις για το πρώτο δεκαήμερο. Λίγο αργότερα αλλάζει κάπως το πρώιμο, καλοκαιρινό σκηνικό και έρχονται νοτιάδες και σύννεφα που ταράζουν και ανακατεύουν τη μέχρι τότε γαλήνια θάλασσα και η πιθανότητες για ψιλές βροχές δεν αποκλείονται.

Ο μήνας κλείνει με δροσερό βοριαδάκι!

Ιούλιος

Η πρόβλεψη για τον τελευταίο μήνα από τα φετινά Μερομήνια είναι πολύ καλή, τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες με έναν ιδανικό, καλοκαιρινό καιρό να μας αφήνει να κάνουμε σχέδια για τις διακοπές μας.

Ωστόσο αυτή η εικόνα γρήγορα αλλάζει και ο Ιούλιος δείχνει να «φορά» ένα άλλο πρόσωπο, ασυνήθιστο με βροχές και μουντό ουρανό που κρατούν περίπου δέκα ημέρες πριν ξεκινήσουν τα γνωστά μελτέμια.