Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις: Δυναμική απάντηση από την Αθήνα

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Άγκυρα

303

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων και εμπρηστικών δηλώσεων από αξιωματούχους της Άγκυρας, με την Αθήνα για μία ακόμη φορά να απαντά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Το «σόου» του τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και η αποχώρησή του από την κοινή συνεδρίαση κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του ΝΑΤΟ,  επειδή έλληνες βουλευτές τον έβαλαν στη… θέση του μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις, ήταν η τελευταία πρόκληση της Τουρκίας η οποία έπεσε στο κενό.

Υπενθυμίζεται ότι τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ βγήκε εκτός ελέγχου όταν άρχισε να δέχεται ερωτήσεις μετά την ομιλία του και από Έλληνες βουλευτές, με αποτέλεσμα  να αποχωρήσει εκνευρισμένος.

Εκτός ελέγχου

Ο Τούρκος υπουργός κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις που του απηύθυναν Λιθουανοί και Ισπανοί βουλευτές σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ. Τότε ένας Ελληνας βουλευτής είπε τη φράση «συνεχίζετε να είστε κατακτητές στη βόρεια Κύπρο» με αποτέλεσμα ο Χουλουσί Ακάρ να αποχωρήσει.

Κατά την ομιλία του ο Τούρκος υπουργός άρχισε να θέτει τα ζητήματα  για τα χωρικά ύδατα, την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και το Κυπριακό ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα για την υποστήριξη της τρομοκρατίας.