Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Ενημέρωση για την πορεία έκδοσης συντάξεων, e-ΕΦΚΑ Πιερίας

377

Για το κρίσιμο ζήτημα της απονομής συντάξεων που απασχολεί χιλιάδες πολίτες ενημερώθηκε η Βουλευτής από τη Διευθύντρια, κυρία Ευαγγελία Πατέρα και τους εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ Πιερίας, κατά τη χθεσινή της επίσκεψη.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε ότι η διαδικασία έκδοσης συντάξεων στην Πιερία κινείται με αρκετά ικανοποιητικούς ρυθμούς καθώς και ότι έχει επέλθει σημαντική πρόοδος στη διεκπεραίωση του μεγάλου όγκου των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτήσεων.

Σε αυτό, σημαντικό ρόλο έχουν διαδραματίσει όλες οι σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, για την πλήρη ψηφιοποίηση των διαδικασιών και την άμεση έκδοση (fast track) των συνταξιοδοτικών αποφάσεων αλλά και η αποτελεσματικότητα του προσωπικού, κάτι που άλλωστε αναγνωρίζεται από τους πολίτες της Πιερίας που εξυπηρετούνται από το τοπικό υποκατάστημα, όπως διαπίστωσε η Βουλευτής και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που είχε με αρκετούς εξ αυτών.

Επίσης, η κυρία Μάνη είχε εκτενή συζήτηση για τα διοικητικά και λειτουργικά ζητήματα της Τοπικής Διεύθυνσης e-ΕΦΚΑ Πιερίας, μίας από τις πρώτες που συστάθηκαν και λειτούργησαν πανελλαδικά.

Η κυρία Πατέρα έθεσε στη Βουλευτή το ζήτημα της ενίσχυσης με επιπλέον τεχνολογικό εξοπλισμό και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κάτι που θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο τη δουλειά των εργαζομένων αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η κυρία Μάνη ευχαρίστησε τη Διευθύντρια και όλους τους εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ Πιερίας για την καθημερινή προσπάθεια και τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν  και δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα για περαιτέρω ενίσχυση σε τεχνολογικά μέσα. Με στόχο πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των εργαζόμενων και όλων των πολιτών της Πιερίας.