Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ): Καλοκαίρι στην Κατερίνη της Τέχνης & του Πολιτισμού

Όμορφες βραδιές με Μουσικές, Θέατρο & Θερινό σινεμά από τις 21/06 έως τις 09/08

655

Πολιτιστικές προτάσεις για όμορφες βραδιές στην Κατερίνη της Τέχνης και του Πολιτισμού περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης, το χρονικό διάστημα 21 Ιουνίου έως 09 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης, ενώ για πρώτη φορά (21/06), στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής», ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) οργανώνει μουσική εκδήλωση, στον αρχαιολογικό χώρο «Τύμβο Α» του Κορινού.

Οι εκδηλώσεις, επικεντρώνονται σε μουσικές, θεατρικές παραστάσεις, θερινό σινεμά (σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης), ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), Γιώργος Τσιαλός, προτρέπει: «Σας καλώ να περάσουμε όμορφες βραδιές στην Κατερίνη της Τέχνης και του Πολιτισμού, στις ενδιαφέρουσες καλοκαιρινές πολιτιστικές διαδρομές που προτείνουμε. Με τη στήριξη του Δημάρχου μας, Κώστα Κουκοδήμου, οργανώθηκε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που, είμαι βέβαιος θα αποτελέσουν μια όαση δροσιάς μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού. Ευχαριστώ όλους τους δημιουργούς – καλλιτέχνες για τη συμμετοχή, όλους τους φορείς, συντελεστές και συνεργάτες για την πολύτιμη συνδρομή κι εύχομαι κάθε επιτυχία».

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

ΙΟΥΝΙΟΣ

  • Τρίτη 21/06 & ώρα 20:30 – Συναυλία

«Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής» στον αρχαιολογικό χώρο «Τύμβο Α» του Κορινού Πιερίας.

Συμμετέχουν: Βυζαντινός χορός & Παραδοσιακή Χορωδία – Ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω»

  • Λεμονή Μαρία μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης
  • Αικατερίνη Δάμπαση καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας
  • Φωνητικό σύνολο“Cantus Novus Femina” , Κύπρος
  • Καθηγητές Μουσικού Γυμνάσιου και Λυκείου Κατερίνης
  • Μουσικό σχήμα “Animus”
  • Φωνητικό σύνολο “De Profundis”

 Ανοικτό Αμφιθέατρο Πάρκου Κατερίνης:

  • Παρασκευή 24 Ιουνίου & ώρα 20:00 Παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μπουτάρη «60 χρόνια τρύγος…». Η εκδήλωση είναι ενταγμένη και στο πρόγραμμα «ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ» της Εταιρείας Πιερικών Μελετών – ΕΣΤΙΑ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
  • Σάββατο 25 Ιουνίου & ώρα 20:30 – θεατρική παράσταση από το Θέατρο Πήγασος: «Η Κατερίνη σε πρώτο πρόσωπο» – Η Ιστορία της Κατερίνης μέσα από το θέατρο, τη μουσική και τον λόγο
  • Κυριακή 26 Ιουνίου & ώρα 21:00, συναυλία στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους»
  • Τρίτη 28 Ιουνίου & ώρα 20:30, μουσική εκδήλωση από την χορωδία του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας

ΙΟΥΛΙΟΣ

  • Τετάρτη 13 Ιουλίου & ώρα 20:30, Kορυφαίες στιγμές από γνωστά μιούζικαλ από το Θέατρο ΜΩ, σε συνεργασία με την Stage & Musical Academy-Frankfurt. Η παράσταση είναι ενταγμένη και στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου
  • Σάββατο 16 Ιουλίου & ώρα 20:30, παιδική θεατρική παράσταση: «Ο κουρέας της Σεβίλλης» από το «Ίδρυμα Σακελλαρίδη», σε διασκευή Χρήστου Σάλτα

«ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ» – «Συντροφιά με τα αστέρια»

ΙΟΥΛΙΟΣ & ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Το θερινό απολαυστικό κινηματογραφικό ταξίδι κάτω από τον έναστρο ουρανό ξεκινά. Φέτος, θα προβληθούν 6 ταινίες («Digger» Ελλάδα, «Αντίο ηλίθιοι» Γαλλία, «Yalda: η νύχτα της συγχώρεσης» Ιράν, «Φύλακας άγγελος» Τουρκία, «Το σκαρί» Μάλτα και η «Γυναίκα σε πόλεμο» Ισλανδία), που επιλέχθηκαν με την συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης και θα προβληθούν με σύγχρονο και ποιοτικό ήχο. Πιο συγκεκριμένα: Στις 5,12,19,26 Ιουλίου & 02 & 09 Αυγούστου. Ώρα έναρξης προβολών: 21:30.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 23510 47445 (Τμήμα Επικοινωνίας – Τύπου, Τμήμα Πολιτισμού – ΟΠΠΑΠ), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Αναλυτικά στοιχεία για όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, θα δημοσιεύονται/μεταδίδονται έγκαιρα από τα επίσημα social media του Δήμου Κατερίνης, καθώς και από τα Μ.Μ.Ε.