Βαγγέλης Λαγδάρης : Τρία χαμένα χρόνια …. στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού

306

Ο κ. Δήμαρχος σε ένα απολογιστικό κείμενο, μετά από 3 χρόνια, προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει τον εαυτό του και το στενό του περιβάλλον ότι το έργο που έχει κάνει ως τώρα η Δημοτική αρχή υλοποιείται σύμφωνα με τις προγραμματικές του δηλώσεις και διακηρύξεις.

Η απόπειρά του να αλλάξει τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι κάτοικοι και την ανυπαρξία έργου πέφτει στο κενό, αφού οι συνδημότες μας έχουν σαφή γνώση της κατάστασης, βλέπουν με θλίψη την εγκατάλειψη και τον μαρασμό των χωριών τους και συνθλίβονται από την καθημερινότητα των προβλημάτων.

Απομονωμένος ο κ. Μανώλας στο γραφείο του, μακριά από τους συνδημότες μας, ζει την δική του εικονική πραγματικότητα έχοντας την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα κυλούν «ήρεμα και ωραία». Και σαν να μη φτάνει αυτό επαίρεται για το έργο του ή όταν δεν καταφεύγει στα « ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», εφευρίσκει φθηνές δικαιολογίες για την αποτυχία του.

Αναφέρει τις απώλειες εσόδων της προηγούμενης διετίας από το πανηγύρι που δεν πραγματοποιήθηκε, (ποσού 460.000€), το ενεργειακό κόστος, την έλλειψη προσωπικού κ.α.

Όλοι, όμως γνωρίζουν ότι τα έσοδα από το πανηγύρι υπερκαλύφθηκαν από έκτακτες επιχορηγήσεις στον Δήμο μας με το ποσό των 700.000€ περίπου, λόγω Covid.

Το ενεργειακό κόστος είναι μια πραγματικότητα του τελευταίου διαστήματος , το οποίο και γιαυτό ο Δήμος μας επιχορηγήθηκε από το ΥΠΕΣ μέχρι σήμερα , με το ποσό των 481.454,00€. (Επιπλέον ΚΑΠ το 2021 με το ποσό των 311.454,21 και το 2022 με το ποσό των 170.000,00€).

Όσο για το προσωπικό δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ συχνά καθυστερούν τις προσλήψεις για άσκηση κοινωφελούς εργασίας. Και ενώ ο Δήμαρχος το ξέρει το πρόβλημα και είχε την δυνατότητα εγκαίρως να προσλάβει προσωπικό , αδιαφόρησε ή όπως ο ίδιος ισχυρίζεται το απέφυγε για λόγους οικονομίας , αφήνοντας τα χωριά έρμαια στην τύχη τους.

Τέλος, ο κ. Δήμαρχος, προβάλει το μονοπώλιο της εντιμότητας, της εργατικότητας και του «ανιδιοτελούς» ενδιαφέροντος για τον τόπο μας. Όλοι οι άλλοι, κατά τον ίδιο, παρεμβάλλουν εμπόδια στα σχέδιά του γιατί λειτουργούν με μικροκομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες. Αυτή η έμμονη αντίληψη του και η πίστη του στο αλάθητο και λόγω του χαρακτήρα του δεν αφήνει κανένα περιθώριο συνεργασίας , αν και συχνά έμπρακτα του αποδεικνύουμε ότι πάνω από τα πρόσωπα και τις παρατάξεις είναι ο τόπος μας. Αυτό είναι το κύριο κριτήριο στις δράσεις μας και στις προτάσεις μας.

Ουσιαστικά, ο κ. Μανώλας, επιβεβαιώνει την ανυπαρξία έργου, την αδυναμία του να συνθέσει και να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία, την ανικανότητα και την αναποτελεσματικότητά του.

Μας κουνάει διαρκώς το προεκλογικό του έντυπο ως « τις εντολές του Μωυσή» που αποτελεί γράμμα κενό και κακογραμμένη έκθεση ιδεών.

Είναι ένα φυλλάδιο χωρίς πρόγραμμα, σχεδιασμό και αναπτυξιακή στρατηγική, που αντανακλά απολύτως τα ελλείμματα του ίδιου για την ανάπτυξη και τη διαχείριση των προβλημάτων του δήμου μας.

Συμπερασματικά, είναι ο δήμαρχος της δικαιολογίας και αδυνατεί να αντιμετωπίσει με γνώση και υπευθυνότητα το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Δυστυχώς, τρία χρόνια αποτυχίας !!!!