Στον ίδιο συντελεστή, αμετανόητοι

309

Του Ηλία Χρυσικού*

Τις τελευταίες ημέρες είμαι αρκετά ενοχλημένος με τη συμπεριφορά κάποιων θεσμικών προσώπων.

Και επειδή ο δημόσιος διάλογος όλο και πιο συχνά “αποδυναμώνεται” σε ουσία και “ενδυναμώνεται” η ένταση και επειδή η μικρή κοινωνία μας κινείται σε ρυθμούς “καφενείου”, αν και στους “παρεξηγημένους” αυτούς χώρους, αυτές τις μέρες γίνονται συζητήσεις με λαϊκό αυθορμητισμό, αλλά και σε υψηλό επίπεδο.

Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω το πνεύμα των ανωτέρω προσώπων, διότι την κριτική κανείς δεν την θέλει.

Εμείς άλλωστε δημόσια τα λέμε, -από την δική μας συχνότητα 92,2 στα fm-, διατυπώνουμε καθημερινά τους προβληματισμούς μας μαζί με τους ακροατές και αρθρογραφούμε σ΄ εφημερίδες και κοινωνικά δίκτυα.

Με τη νοητική ικανότητα που έχουμε όλοι μας, -ν΄ αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας-, καλό θα είναι να μή παίρνουν -τα θεσμικά πρόσωπα-τα πάντα ως δεδομένα, αλλά ν΄ αναλύουν, να δουλεύουν πάνω στα λάθη, να επιχειρηματολογούν λαμβάνοντας υπόψη μας και τις απόψεις των άλλων.

Κάποιοι από τους ανωτέρω, δυστυχώς έχουν επηρεαστεί από το “σύνδρομο της ύβρεως”, διότι οι εκφάνσεις και οι συνέπειές τους δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο της πολιτικής, αλλά επεκτείνονται σ΄ όλα τα πεδία άσκησης εξουσίας, που και για μία ακόμη φορά παραμένουν στον ίδιο συντελεστή, αμετανόητοι με υβριστικές, αλαζονικές συμπεριφορές και με μειωμένη επαφή από την πραγματικότητα.

 

 

* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος – δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση Ν. Πιερίας 92,2 στα fm & αρθρογράφος του pierianews.gr