Ο προσκυνηματικός τουρισμός στο επίκεντρο της επίσκεψης της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

347

Συνάντηση εργασίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είχε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου με τον Αν. Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας κ. Χρήστο Τσιρώνη που ειδικεύεται σε θέματα προσκυνηματικού τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ευρύτερη συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού καθώς και οι δράσεις του Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Π.Ε. Πιερίας για το 2022.

Παράλληλα αναζητήθηκαν πεδία περαιτέρω συνεργασίας και επικοινωνίας στους παραπάνω τομείς μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Πανεπιστημίου με τη μορφή ανταλλαγής τεχνογνωσίας, κατάρτισης προγραμμάτων και δόμησης κοινών ερευνητικών σχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου αναφέρθηκε στο  έργο που σχεδιάζουν το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων και το Γραφείο Τουρισμού της Π.Ε. Πιερίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και  αφορά τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διάθεση εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας για τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία. Στόχος της εφαρμογής αυτής αποτελεί η προβολή του θρησκευτικού πλούτου της Πιερίας στο πλαίσιο της στρατηγικής της Περιφερειακής Ενότητας  για την αναβάθμιση και τη βελτίωση των προσφερόμενων ψηφιακών υπηρεσιών της και της προσέλκυσης περισσότερων χρηστών τέτοιου είδους υπηρεσιών αλλά και τουριστών νέας γενιάς.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας τόνισε την πρόθεση τόσο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα όσο και της Π.Ε. Πιερίας να βοηθούν το έργο της τοπικής Εκκλησίας στην ανάδειξη και προβολή των προσκυνηματικών περιηγήσεων του νομού και επεσήμανε πως θα είναι συνοδοιπόροι σε όσες προσπάθειες δρομολογηθούν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο στο μέλλον για το καλό της Πιερίας.

«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά η σημερινή επίσκεψη. Ο προσκυνηματικός τουρισμός αποτελεί στοιχείο ενότητας της κοινωνίας των ανθρώπων και ανάδειξης του πνευματικού πλούτου που κρύβει ο τόπος μας και θεωρώ ότι πιθανή  συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο θα  συμβάλλει καθοριστικά στο πλαίσιο αυτό. H επαυξημένη πραγματικότητα αποτελεί μια νέα πρόκληση για την τουριστική και πολιτιστική προβολή της Πιερίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μαυρίδου.