Δολοφονία στη Δράμα: σκότωσε τη γυναίκα του με καραμπίνα και αυτοπυροβολήθηκε

Η 60χρονη φέρεται να του είχε ζητήσει να χωρίσουν

357

Σοκ στη Δράμα με τη νέα γυναικοκτονία. Ο άνδρας σκότωσε την 59χρονη με καραμπίνα και ύστερα αυτοπυροβολήθηκε. Η κόρη τους ήταν αυτή που τους βρήκε μέσα στο σπίτι στην Προσοτσάνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, ο 65χρονος δράστης και αυτόχειρας σκότωσε την άτυχη γυναίκα με καραμπίνα μέσα στο σπίτι τους, πιθανότατα μετά από έντονους διαπληκτισμούς.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μετά την πράξη του, ο άνδρας  φέρεται να τηλεφώνησε σε οικογενειακή τους φίλη, ενημερώνοντάς τη για το τι είχε κάνει καθώς και για το ότι σκόπευσε να αυτοκτονήσει. Όταν έκλεισε το τηλέφωνο, έστρεψε την καραμπίνα στον εαυτό του και πυροβόλησε.

«Είχε αφήσει τα κλειδιά έξω ώστε να τους βρουν»

Το ανδρόγυνο βρήκε νεκρό το πρωί της Τρίτη της η κόρη τους η οποία, ανήσυχη καθώς μάταια τους αναζητούσε για ώρες, πήγε στο σπίτι τους.

Όπως είπε στο GRTimes ο δήμαρχος Προσοτσάνης, Θεόδωρος Αθανασιάδης, «οι πληροφορίες μου λένε πως η γυναίκα του τού είχε ανακοινώσει ότι ήθελε να φύγει σήμερα κιόλας και να χωρίσουν. Εκείνος από ό,τι φαίνεται δεν το άντεξε αυτό και τελικά έκανε ό,τι έκανε».

Μιλώντας και στο voria.gr, ο δήμαρχος συμπλήρωσε σχετικά: «Το ζευγάρι ήταν μαζί για τουλάχιστον 30 χρόνια και είχε δύο παιδιά, μία κόρη και έναν γιο που υπηρετεί στον στρατό, καθώς και τρία εγγόνια. Πρόσφατα, ωστόσο, η γυναίκα αποφάσισε να πάρει διαζύγιο από τον 65χρονο. Κατά το διάστημα αυτό, η γυναίκα συζούσε με τον εν διαστάσει σύζυγό της, ωστόσο σήμερα είχε πάρει τη μοιραία απόφαση να φύγει από το σπίτι».

«Ο άνδρας σκότωσε τη γυναίκα του με καραμπίνα στο σαλόνι και αυτοκτόνησε στο μπάνιο. Είχε μάλιστα αφήσει και τα κλειδιά του σπιτιού από έξω, ώστε να τους βρουν. Όπως όλα δείχνουν δηλαδή, φαίνεται ότι το είχε σχεδιάσει» πρόσθεσε.

Το ζευγάρι είχε παιδιά και εγγόνια. Η αστυνομία ερευνά τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία.