Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

327

Η 5η Ιουνίου ορίστηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1972 ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που ήδη εδώ και πενήντα χρόνια απασχολούν την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Η κλιματική αλλαγή είναι μία απτή πραγματικότητα. Οι συνέπειές της έχουν αυξήσει δραματικά τις καταστροφές από φυσικά φαινόμενα, των οποίων η συχνότητα παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο, κάτι που παρατηρούμε πολύ έντονα και στο δικό μας τόπο.

Το φυσικό περιβάλλον είναι το σπίτι όλων μας και οφείλουμε να το σεβόμαστε, να το προστατεύουμε, να το φροντίζουμε. Έχουμε χρέος έστω και αργά να καλλιεργήσουμε την οικολογική μας συνείδηση, να προβούμε σε συντονισμένες συλλογικές προσπάθειες αναχαίτισης της περιβαλλοντικής καταστροφής και κυρίως να ενημερωθούμε και να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε σε ό,τι αφορά στην κλιματική αλλαγή.

Τον πλανήτη μας δεν τον κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και θα πρέπει όχι μόνο να τον διατηρήσουμε βιώσιμο, αλλά να τον διαφυλάξουμε, να τον βελτιώσουμε και να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

 

Σοφία Μαυρίδου

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας