Φωτιά στη Γλυφάδα: Εκκένωση οικισμού στη Βούλα – Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους

353
eurokinisi

Φωτιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πουρνάρι στη Γλυφάδα τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου. Στο σημείο έσπευσαν αρχικά 10 οχήματα της πυροσβεστικής και 20 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση τα μέσα πυρόσβεσης ενισχύθηκαν. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς τον Υμηττό, από το τέρμα της οδού Μετσόβου από όπου ξεκίνησε.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα (το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση) και στο έδαφος 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

Ανησυχία για τους δυνατούς ανέμους

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορεί να απειλούνται, αλλά εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού.

Σε όσους βρίσκονται στην περιοχή εστάλη μήνυμα από το 112.