Περιουσία Γιώργου Τράγκα: Δεσμεύεται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων

231

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες προχωρά στη δέσμευση του συνόλου της περιουσίας του εκλιπόντος δημοσιογράφου και εκδότη Γιώργου Τράγκα.

Το πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής, που βασίστηκε σε τρίμηνη έρευνα, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και την Οικονομική Εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αξιόποινων πράξεων, όχι σε βάρος του δημοσιογράφου, καθώς ο θάνατός του τον καθιστά ανέλεγκτο ποινικά και διοικητικά. Συνεπώς «παγώνει» η αποδοχή κληρονομιάς από τους κληρονόμους του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μέρος της περιουσίας του δεν δικαιολογείται από τα δηλωθέντα εισοδήματά από το 2000 και μετά, ενώ προκύπτει αδικαιολόγητος πλουτισμός.

Ο Γιώργος Τράγκας που έχασε τη μάχη με τον κοροναϊό την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου του 2021 σε ηλικία 72 ετών μοίρασε την περιουσία του με κρυφή ιδιόχειρη διαθήκη που είχε συντάξει την διαθήκη στο Μονακό -όπου και κατατέθηκε- σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Στη διαθήκη του όριζε ως κληρονόμους τους δύο γιους του Γιάννη και Φρέντι Τράγκα, καθώς και την τελευταία του σύζυγο, Μαρία Καρρά.

Επίσης, είχε επιλέξει να δωρίσει κάποια από τα μετρητά του, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως η Εκκλησία της Ελλάδος και το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Σαρλίν στο Μονακό.