Κοζάνη: Ο Δήμος Βελβεντού σε αυθαιρεσίες και καταπατήσεις περιουσιών;

180

γράφει ο Αθανάσιος Γ. Κατσιούλης

Σεβόμενος την με αριθμό 169/2022 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης δεν εμπόδισα ως όφειλα τον Δήμαρχο Βελβεντού να πραγματοποιήσει τις ενέργειες αντιστήριξης του μνημείου Καταφυγίου, οι οποίες ως ένα μεγάλο βαθμό με εύρισκαν απολύτως σύμφωνο, αφού κάτι ανάλογο είχα προτείνει κι εγώ.

Πράγματι την Παρασκευή 13/05/2022 παρουσία Δικαστικού Επιμελητή αφαιρέθηκε από το δήμο η περίφραξη από την πρόσοψη (φάτσα) του χώρου όπου βρίσκεται το μνημείο, ώστε να μπορέσει απρόσκοπτα να εργαστεί το συνεργείο του Δήμου. Βέβαια θα μπορούσα να ειδοποιηθώ ώστε να το πράξω ο ίδιος χωρίς να χρειαστεί εκτέλεση της παραπάνω απόφασης ώστε να μην υπάρξουν φθορές. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η εκτέλεση της απόφασης την οποία, όπως προαναφέρω, σέβομαι. Είναι η κατάχρηση του δικαιώματος!!!

Σήμερα, λίγες μέρες μετά τις παραπάνω εργασίες, ολόκληρη η περίφραξη, ακόμα και τμήματα αυτής επί των όμορων οικοπέδων που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα 53 τ.μ που αποδόθηκαν προσωρινά στο Δήμο, βρέθηκε γκρεμισμένη και ξηλωμένη και τα κομμάτια αυτής πεταμένα δεξιά, αριστερά και πίσω από το μνημείο. Η περίφραξη η οποία είχε κατασκευαστεί με άδεια από την Πολεοδομία και για την οποία δαπανήθηκαν χρήματα από την οικογένειά μου και οριοθετεί το δικό μου οικόπεδο με τα όμορα γκρεμίστηκε και αυτή.

Για ποιο λόγο άραγε; Το ερώτημα είναι γνώριζε ο Δήμαρχος γι’ αυτή τη φθορά; Εάν ναι, διερωτώμαι πώς μπορεί να δρα έτσι ανεξέλεγκτος καταστρέφοντας περιουσίες των δημοτών του; Εάν όχι, μπορεί οποιοσδήποτε ενεργώντας στο όνομα του Δήμου Βελβεντού να κάνει παρεμβάσεις σε ξένες περιουσίες και να τις καταπατά αψηφώντας το ιδιοκτησιακό καθεστώς;

Σημειωτέον ότι για να αφαιρεθεί η περίφραξη χρειάστηκε κάποιο μηχάνημα – προφανώς του Δήμου. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει ν’ ακολουθήσει η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην περίφραξη που δεν εμπίπτει στα όρια που έθεσε η παραπάνω δικαστική απόφαση; Επισημαίνω και πάλι πως με την παρουσία του Δικαστικού Επιμελητή αφαιρέθηκε ΜΟΝΟ η περίφραξη που αφορά την πρόσοψη (φάτσα) του μνημείου. Για του λόγου το αληθές παραθέτω τις παρακάτω φωτογραφίες, που αφορούν στην περίφραξη κατ’ εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.

Βέβαια όπως είναι φυσικό για τις παραπάνω υπερβάσεις καταπατήσεις και καταχρήσεις από το Δήμαρχο Βελβεντού ενημερώνεται άμεσα η αρμόδια εισαγγελική αρχή του Ν. Κοζάνης από τη Νομική Σύμβουλο της οικογενείας μου.

 

Φωτογραφίες με γκρέμισμα περίφραξης ορίων άλλων όμορων οικοπέδων που ΔΕΝ αφορούν την απόφαση 169/2022