Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Την ακαρπία των ακτινιδίων έθεσε στον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Νίκο Δούκα

384

Το φαινόμενο της ακαρπίας που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στις καλλιέργειες των ακτινιδίων σε αγροτικές περιοχές της Πιερίας, έθεσε διεξοδικά η Βουλευτής στον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Νίκο Δούκα, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους.

Όπως είναι γνωστό, εκτιμητές γεωπόνοι του ΕΛΓΑ έχουν ήδη μεταβεί στις περιοχές για να πραγματοποιήσουν επιτόπιους ελέγχους.

Η κυρία Μάνη τόνισε τη σημασία της καλλιέργειας του ακτινιδίου, ενός κλάδου πυλώνα για την αγροτική παραγωγή της Πιερίας αλλά και για όλη την τοπική οικονομία.

Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Δούκα για το ότι αποδέχτηκε άμεσα την πρόσκλησή της τον περασμένο Οκτώβριο και επισκέφτηκε την αγροτική περιοχή του Δίου Ολύμπου, όπου και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις μεγάλες ζημίες που είχαν υποστεί οι καλλιέργειες των σταφυλιών Crimson από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Αποτέλεσμα, ήταν η άμεση καταγραφή των ζημιών και η καταβολή των αποζημιώσεων στους σταφυλοπαραγωγούς της περιοχής.

Η Βουλευτής θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία του ΕΛΓΑ τόσο για το ζήτημα της ακαρπίας των ακτινιδίων όσο και για κάθε άλλο θέμα του πρωτογενούς τομέα και των παραγωγών της περιοχής.