Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Αποδεσμεύεται η Ελληνική Αστυνομία από τις επιδόσεις εγγράφων και το γνήσιο της υπογραφής

391
Η Βουλευτής, κατά την τοποθέτησή της στην Ολομέλεια, ευχαρίστησε κατ’ αρχάς όλες τις γυναίκες και τους άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας. «Χάρη στην ευσυνειδησία και στον απαράμιλλο επαγγελματισμό τους, τα ποσοστά εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, παρόλο που κατά τους θερινούς μήνες επιβαρύνονται με πολύ περισσότερο φόρτο εργασίας λόγω των τουριστικών ροών.
Και φυσικά θέλω να τους συγχαρώ και για το ανθρώπινο, το κοινωνικό πρόσωπό τους με πλήθος δράσεων. Εθελοντικές αιμοδοσίες, ποδοσφαιρικοί αγώνες για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενημερωτικές ημερίδες για την οδική ασφάλεια είναι ενδεικτικά κάποιες από αυτές οι οποίες έχουν δομήσει σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία της Πιερίας».
Αναφορικά με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η κυρία Μάνη επισήμανε ότι απαλλάσσει το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας από απαρχαιωμένες διαδικασίες, όπως η επικύρωση των εγγράφων και του γνησίου της υπογραφής και η επίδοση των εγγράφων της ποινικής και πολιτικής δίκης, που καμία σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά του καθήκοντα.
Ένα πάγιο αίτημα πρώτα απ’ όλα των ίδιων των αστυνομικών που έπρεπε να περάσουν, δεκαετίες για να γίνει πράξη, αλλά και ένα αίτημα της ελληνικής κοινωνίας που θέλει τους αστυνομικούς εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο στην υπηρεσία του πολίτη, στη μάχη για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος.
Σε σχέση με τις ρυθμίσεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία και με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η Βουλευτής τόνισε ότι το να συζητάμε εν έτει 2022 και με όσα συμβαίνουν γύρω μας στον πλανήτη για το αν θα πρέπει να κτιστεί ή όχι η βιβλιοθήκη ενός πανεπιστημίου, όχι μόνο εκφεύγει από κάθε ερμηνεία του αυτονόητου, αλλά αντιδιαστέλλεται ευθέως και με την κοινή λογική.
«Οφείλει επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση. Είστε με τους φοιτητές και τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που θέλουν να γίνει η βιβλιοθήκη ή με τους μπαχαλάκηδες και τις βαριοπούλες; Είστε υπέρ της ασφάλειας και της τήρησης της νομιμότητας εντός των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων ή όχι»;
Τέλος, η κυρία Μάνη συνεχάρη τον Υπουργό για το σχέδιο νόμου που συνάδει απόλυτα με το σύγχρονο ρόλο και την αποστολή της αστυνομίας. Μία πρωτοβουλία-έκφραση της απλής λογικής, γιατί –σύμφωνα και με τον Μπρεχτ- «είναι το απλό που είναι δύσκολο να γίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά κλείνοντας την τοποθέτησή της η Βουλευτής.
Ολόκληρη η τοποθέτηση: