Roland Garros: ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΙΣΙ! (videos+highlights)

O Rafael Nadal κέρδισε τον Novak Djokovic με 3-1 σετ στον αγώνα της χρονιάς και έκανε αποφασιστικό βήμα για τον 14ο τίτλο του στο Roland Garros και 22ο σε Grand Slam!

373

Για 4 ώρες και 12 λεπτά πάλεψαν σε ακόμα μια ΕΠΙΚΗ μεταξύ τους μονομαχία οι Rafael Nadal και Novak Djokovic, με τον Rafa να παίρνει τη ρεβάνς για τον περσινό χαμένο ημιτελικό από τον Nole, επικρατώντας με 6-2, 4-6, 6-2, 7-6 (4).

Για 15η φορά προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros o Rafa, ο οποίος έχει χάσει μόνο μια φορά σε ημιτελικό στην καριέρα του στο Παρίσι και αυτή ήταν πέρσι από τον Novak! Τις άλλες 13 κέρδισε τον τίτλο και τώρα έχει μια πολύ καλή ευκαιρία για να κατακτήσει τον 14ο τίτλο του στο χωμάτινο major και τον 22ο σε Grand Slam διοργάνωση, ανοίγοντας τη διαφορά του στους 2 τίτλους από τους Djokovic και Roger Federer, που έχουν από 20 Slams.

Ο Rafa, ο οποίος θα γιορτάσει τα 36α γενέθλιά του την Παρασκευή, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και “έσπασε” το σερβίς του Djokovic στην 3η του προσπάθεια, για να κερδίσει το 1ο game μετά από 10 λεπτά.

Στη συνέχεια προηγήθηκε με 2-0 και έσβησε διπλό break point σε ένα σημαντικό game για την ψυχολογία του, για να κάνει το 3-1. Μετά απ’ αυτό “έσπασε” και 2η φορά το σερβίς του Σέρβου ο Rafa, που “ξέφυγε” με 5-1 στο 1ο σετ και τελικά το κατέκτησε με 6-2, όχι τόσο εύκολα πάντως, αφού πέρασαν 50 λεπτά για να ολοκληρωθούν αυτά τα 8 games.

Ο Ισπανός μπήκε δυνατότερα και στο 2ο σετ και προηγήθηκε με double break για το 3-0, ο Djokovic όμως κατάφερε με κάποιο μαγικό τρόπο να αλλάξει τα πράγματα, κάνοντας ένα break κόντρα στη ροή του αγώνα για το 3-1.

Μετά απ’ αυτό ο Σέρβος έμοιαζε να έχει την πρωτοβουλία στα ράλι και έκανε νέο break μετά από ένα game που πλησίασε τα 20 λεπτά σε διάρκεια, για να ισοφαρίσει σε 3-3. Έσωσε και ένα break point για το 4-3 ο Nole, που έφτασε τα 4 κερδισμένα games στη σειρά.

Ο Rafa κατάφερε να ισοφαρίσει κρατώντας δύσκολα το σερβίς του για το 4-4, αλλά ο Djokovic συνέχισε να κυριαρχεί σε εκείνο το σημείο, κάνοντας νέο break στο 10ο game για να πάρει το 2ο σετ με 6-4. Παρότι κέρδισε τα 6 από τα 7 τελευταία games του, ούτε για τον Nole ήταν ένα εύκολο σετ, που πάλεψε για 84 λεπτά μέχρι να το γυρίσει!

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Djokovic είχε αλλάξει τα δεδομένα, ο Nadal απάντησε με ένα break, για να ανοίξει και το 3ο σετ με ένα προβάδισμα με 2-0. Όπως και στο 1ο σετ, ο Ισπανός έσβησε break point για το 3-1 και μετά απ’ αυτό “έσπασε” ξανά τον Nole, για να πάρει το 3ο σετ με 6-2.

Ο Djokovic για πρώτη φορά ξεκίνησε καλύτερα ένα σετ στο 4ο και προηγήθηκε με 3-0, κερδίζοντας τους 12 από τους 16 πρώτους πόντους του. Για λίγη ώρα έμοιαζε ανίκητος στο σερβίς του ο Nole, που δεν επέτρεψε στον Nadal να τον απειλήσει μέχρι το 5-2, ο Matador όμως έμεινε στο σετ και βρήκε την ευκαιρία του να επιστρέψει σε αυτό.

Το έκανε στο 9ο game, όταν ο Nole σέρβιρε για να στείλει την αναμέτρηση σε 5ο σετ. O Rafa έσβησε μάλιστα και 2 set points, για να αξιοποιήσει τελικά τη 2η ευκαιρία του και να κάνει το μεγάλο break, για το 5-4.

Δεν υπήρξαν άλλα break και οι δυο παίκτες έλυσαν τις διαφορές τους γι’ αυτό το 4ο σετ στο tie-break, όπου ο Nadal είχε το ψυχολογικό αβαντάζ και το εκμεταλλεύτηκε. Σε ένα διάστημα που ο Djokovic έκανε περιττά λάθη, ο Ισπανός ήταν πολύ σταθερός και επιθετικός για να κερδίσει τους 6 από τους 7 πρώτους πόντους και να αποκτήσει ένα πολύ δυνατό προβάδισμα με 6-1. Χωρίς να έχει πια να χάσει κάτι, ο Djokovic έσβησε με 2 μεγάλα σερβίς και μια επιστροφή winner τα 3 πρώτα match points, αλλά ο Nadal δεν πτοήθηκε, κέρδισε με ράλι τον επόμενο πόντο για το 7-4 και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο με τον 57ο winner του στο παιχνίδι! Ο Rafa είχε ακόμα 43 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο Djokovic είχε 48 winners και 53 αβίαστα λάθη.

Για 29η φορά σε 59 αναμετρήσεις (29-30) κέρδισε τον Djokovic o Nadal, ο οποίος δείχνει ότι ακόμα και στα 36 του παραμένει το μεγαλύτερο φαβορί στο Roland Garros.

Θα έχει 2 μέρες για να γεμίσει τις μπαταρίες του ο Ισπανός, ο οποίος είχε παίξει 5 σετ και πριν 2 μέρες με τον Felix Auger-Aliassime, καθώς ο ημιτελικός με τον Alexander Zverev θα είναι την Παρασκευή.