Roland Garros: O Rune απέκλεισε τον Τσιτσιπά (videos)

Δεν θα είναι στα προημιτελικά του Roland Garros o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ηττήθηκε στα 4 σετ από τον 19χρονο Holger Rune, που πανηγύρισε τη σημαντικότερη νίκη και πρόκριση της καριέρας του, συνεχίζοντας την παραμυθένια του πορεία στο Παρίσι.

378

Δεν θα βρεθεί στους προημιτελικούς του Roland Garros φέτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος γνώρισε την ήττα στον 4ο γύρο από τον Holger Rune με 7-5, 3-6, 6-3, 6-4, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του για το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς.

Ο Στέφανος ξεκίνησε πολύ δυνατά και έκανε το break για να προηγηθεί με 3-1 στο 1ο σετ, όμως τα επόμενα λεπτά ο Rune κατάφερε να πάρει τα ηνία. Πρώτα ο 19χρονος ισοφάρισε για το 3-3, ενώ αφού έσβησε διπλό break point στο 3-4, 15-40, έκανε και δεύτερο break και πήρε το πρώτο του προβάδισμα στο παιχνίδι, για το 6-5. Στο 3ο του set point έκλεισε και το σετ με 7-5 ο Δανός, που θυμίζουμε πως δεν είχε χάσει κανένα σετ στις 3 προηγούμενες αναμετρήσεις του στη διοργάνωση.

Αυτό άλλαξε στο 2ο σετ, με τον Τσιτσιπά να επιστρέφει αρχικά από το 0-40 για να κρατήσει το σερβίς του για το 2-1 νωρίς και αργότερα να κάνει εκείνος το break, για να περάσει μπροστά με 5-3. Με love service game έκανε το 6-3 ο Στέφανος, που ισοφάρισε το παιχνίδι.

Σε εκείνο το σημείο έδειχνε να πατάει καλύτερα στο court o Στέφανος, ο οποίος όμως έκανε ένα κάκιστο game από τη γραμμή του σερβίς και το πλήρωσε με την απώλεια του 3ου σετ. Συγκεκριμένα, έκανε 4 συνεχόμενα αβίαστα λάθη, τα δυο με διπλό λάθος, και είδε ξαφνικά τον Rune να κάνει το break και να περνάει μπροστά με 4-2. Ο Δανός κράτησε το σερβίς του στα δυο επόμενα games και πήρε το 3ο σετ με 6-3.

Στο 4ο σετ είχε και το momentum ο 19χρονος, που είχε 3 break points στο 3ο game, με τον Στέφανο να αντέχει προς το παρόν και να κάνει το υπέρ του 2-1. Ο Rune όμως είχε κι άλλη ευκαιρία στο 5ο game και τελικά πήρε το break για να περάσει μπροστά με 3-2.

Έκανε κι άλλο break o Δανός, σε ένα σημείο που ο Στέφανος έδειχνε τελείως αποδιοργανωμένος, με αποτέλεσμα να γίνει το 5-2, ακολούθησε όμως ένα επεισοδιακό φινάλε, με τον 19χρονο να δείχνει πιο ευάλωτος στα επόμενα λεπτά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Στέφανος.

Ο Έλληνας τενίστας πήρε 8 πόντους στη σειρά και μείωσε σε 5-4, ενώ είχε 3 ευκαιρίες για να κάνει το 5-5 στο 10o game, κάτι που αν κατάφερνε όχι μόνο θα επέστρεφε στο ματς, αλλά θα άλλαζε πια και τα δεδομένα.

Ο Rune ωστόσο μπόρεσε να σβήσει και τα 3 break points με μεγάλα σερβίς, δείχνοντας τεράστια ψυχραιμία στο πιο δύσκολο σημείο για εκείνον στο παιχνίδι. Στη συνέχεια έφτασε και στο πρώτο του match point ο 19χρονος, που το αξιοποίησε για να ολοκληρώσει τον μεγάλο θρίαμβό του, σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες αγώνα.

Αυτή ήταν δίχως αμφιβολία η σημαντικότερη νίκη στην καριέρα του 19χρονου Δανού, που κάνει ένα τρομερό τουρνουά στο Παρίσι. Θυμίζουμε πως είχε αποκλείσει και τον Denis Shapovalov στον 1ο γύρο, με 3-0 σετ.

Ο Rune, ο οποίος είχε πετύχει άλλη μια Top 5 νίκη αλλά σε ένα λιγότερο σημαντικό ματς, για τον 2ο γύρο του 250αριού στο Μόναχο νωρίτερα αυτή τη χρονιά, κόντρα στον Alexander Zverev, ήρθε στο Παρίσι χωρίς να έχει νίκη σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργάνωσης.

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει σημειώσει 4 συνεχόμενες και θα είναι στην προημιτελική φάση του Roland Garros. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Casper Ruud, που νωρίτερα κέρδισε τον Hubert Hurkacz με 3-1 σετ.

Για τον Τσιτσιπά, αυτή ήταν η πρώτη ήττα στο Roland Garros από παίκτη που δεν βρίσκεται στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης, αν και ο Rune εξασφάλισε την είσοδό του στο Top 30 την επόμενη εβδομάδα, ανεβαίνοντας συγκεκριμένα από το Νο.40 στο Νο.28 (τουλάχιστον).

Το Παρίσι είναι ένα πολύ καλό Slam για τον Στεφ, που όμως για 1η φορά από το 2019 θα μείνει εκτός 4άδας. Πλέον το βλέμμα για τον 23χρονο πρωταθλητή μας στρέφεται στο γρασίδι και το Χάλε, όπου είναι το επόμενο προγραμματισμένο του τουρνουά, σε δυο εβδομάδες από τώρα.