ΣΥΡΙΖΑ: Η Ράνια Σβίγκου γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής

307
Στιγμιότυπο από την δεύτερη ημέρα των εργασιών του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Τάε κβον Ντο), Παρασκευή 15 Απριλίου 2022. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η Ράνια Σβίγκου εξελέγη γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 77%.

Στις εκλογές ψήφισαν 299, εκ των οποίων έγκυρα ήταν τα 298 ψηφοδέλτια. Η Ράνια Σβίγκου έλαβε 228 ψήφους, ενώ λευκό επέλεξαν 70 ψηφοφόροι.

Σπουδαία ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ιστορική μέρα για την αριστερά και την προοδευτική παράταξη, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη σημερινή, ξεκινώντας την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της νέας ΚΕ, της «πρώτης Κεντρικής Επιτροπής στην ιστορία, που τα μέλη της έχουν εκλεγεί από τη βάση του κόμματος».

Τη Ράνια Σβίγγου για τη θέση της γραμματέως πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του. Εξηγώντας τις προϋποθέσεις της επιλογής του ανέφερε: «Ο γραμματέας και ο αναπληρωτής να μην είναι βουλευτές. Να δεσμευτούν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση διεκδικώντας το σταυρό. Να μείνουν στο κόμμα για να δουλέψουν αποκλειστικά για αυτό μέχρι τη λήξη της θητείας τους στο επόμενο συνέδριο, δηλαδή να μη συμμετέχουν στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα μετά τη νίκη μας στις επόμενες εκλογές».