Φυσική λύση για την Νόσο Αλτσχάιμερ

Micoil: Φυσικό προϊόν με βάση το έλαιο πράσινης ελιάς με ισχυρή δράση και αξία με αποδείξεις από την πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο Κλινικοεργαστηριακής δοκιμής σε ασθενείς με Νόσο Αλτσχάιμερ

1635

Στα πλαίσια της εκδήλωσης OLYMPIA Health & Νutrition Awards 2022 η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου 2022 στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής στην πόλη της Αθήνας, παρουσιάστηκαν όλες οι νεότερες εξελίξεις για την υγεία μέσω της Διατροφής. Συμμετείχαν πολλοί διακεκριμένοι ομιλητές από Ελληνικά και Διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, όπως το Α.Π.Θ., το Ε.Κ.Π.Α., το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, τα Αμερικανικά Πανεπιστήμια Harvard και California και ερευνητές της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ως πρώτη ομιλήτρια η καθηγήτρια κ. Μάγδα Τσολάκη (Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου  Alzheimer και Συναφών Διαταραχών», Συντονίστρια του Εργαστηρίου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων και πρώην διευθύντρια της Α΄ Νευρολογικής Κλινικής του Ιατρικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ), είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις νεότερες επιστημονικές πληροφορίες για τις ουσίες που παρέχονται απευθείας από την Φύση και μπορούν να βοηθήσουν μέσω της ισορροπημένης διατροφής, ως αποτελεσματική και οικονομική λύση στην αντιμετώπιση της εξέλιξης της Ήπιας Νοητικής Διαταραχής, η οποία αποτελεί συνήθως πρόδρομο της Νόσου Αλτσχάιμερ.

Η κ. Τσολάκη ως επιστημονική υπεύθυνη παρουσίασε τα αποτελέσματα για την εγκεφαλική λειτουργία της πρώτης σε παγκόσμιο επίπεδο Κλινικοεργαστηριακής δοκιμής με ονομασία Micoil.  Οι οκτώ ως σήμερα εργασίες που διενεργήθηκαν υπό την επιστημονική αιγίδα και υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών – Alzheimer Hellas, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το Παγκόσμιο Κέντρο Ελιάς για την Υγεία και την εταιρεία Yanni’s Olive Grove της οικογένειας Προδρόμου από την Χαλκιδική, είναι ήδη δημοσιευμένες σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά. Όλες οι εργασίες έλαβαν εξαίρετα σχόλια από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και μάλιστα μία διακρίθηκε με βραβείο καινοτομίας στην 5η Ιατρική Ολυμπιάδα του 2019.

Οι εργασίες Micoil αποτελούν αποδεδειγμένη πλέον πρωτοπορία για την χώρα μας στον τομέα των υγειοπροστατευτικών χαρακτηριστικών της αγροδιατροφής και πιο συγκεκριμένα στα απόλυτα φυσικά προϊόντα που έχουν ως βάση το εξαιρετικής ποιότητας έλαιο από πράσινη άγουρη ελιά Χαλκιδικής. Τα αποτελέσματα των εργασιών παρέχουν αδιάσειστες αποδείξεις για την βελτίωση των ψυχομετρικών στοιχείων και των βιοχημικών δεικτών του αίματος των ασθενών με νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά και των ηλεκτροεγκεφαλογραφημάτων τους. Σημαντικότατο είναι ότι το έλαιο αυτό απέδειξε ότι μπορεί να μειώσει το οξειδωτικό στρες, εμφανίζει αντιπηκτική δράση η οποία προστατεύει από εμφράγματα ή εγκεφαλικά επεισόδια, μειώνει τους δείκτες φλεγμονής του εγκεφάλου και τέλος ότι βελτιώνει δείκτες που μέσω ενζυμικής δράσης φθίνουν και καταστρέφουν το DNA.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η παραγωγός εταιρεία Yanni’s Olive Grove, παρουσίασε το νέο της Brand Name με ονομασία PROPHARCO, με το οποίο θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική και διεθνή αγορά αποκλειστικά μέσω των φαρμακείων, απόλυτα φυσικά βιολειτουργικά τρόφιμα με κύρια βάση το παραπάνω έλαιο και τα οποία μέσω της μελέτης Micoil έχουν αποδεδειγμένη αξία για την καλή εγκεφαλική λειτουργία. Με απλά λόγια η σειρά προϊόντων Micoil αποτελεί μια φυσική αξία με αποδείξεις.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιαννίτσης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Παπατόλια και ο αναπλ. Γενικός Διευθυντής κ. Χατζηγαλάνης της εταιρείας δικτύου φαρμακείων Advance Pharmacies και ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της παραγωγού εταιρείας Yanni’s Olive Grove και της εν λόγω εταιρείας δικτύου φαρμακείων, για την διάθεση στα φαρμακεία του νέου προϊόντος της παραπάνω κατηγορίας με επίσης ονομασία Micoil.

Σκοπός του Micoil είναι να τοποθετηθεί το ταχύτερο σε όλα τα φαρμακεία της χώρας δίπλα σε κάθε άνθρωπο που χρειάζεται αυτό το δώρο της φύσης για την νοητική ενδυνάμωση.