Σέρρες: Βίαζε επί 5 χρόνια την κόρη του με την ανοχή της μητέρας – Πώς η 21χρονη αποφάσισε να καταγγείλει τον πατέρα της

425

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός κοριτσιού από τον ίδιο του τον πατέρα επί πέντε ολόκληρα χρόνια στις Σέρρες. 

Αυτό που προκαλεί όμως φρίκη είναι το γεγονός ότι, όπως αποκάλυψε το νεαρό κορίτσι, η μητέρα της γνώριζε τα πάντα για το έγκλημα που γινόταν σε βάρος του παιδιού της και δεν αντέδρασε.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας χθες, όταν η κοπέλα που σήμερα είναι 21 ετών αποκάλυψε τον εφιάλτη που ζούσε στους Αστυνομικούς της Ασφάλειας. Όπως κατέθεσε ο πατέρας της την βίαζε συστηματικά μέσα στο σπίτι τους από το 2016 έως και το 2021. Κατάφερε να γλυτώσει όταν ενηλικιώθηκε και αποφάσισε να φύγει από το σπίτι. Το νεαρό κορίτσι περιέγραψε με λεπτομέρειες την σεξουαλική του κακοποίηση που γινόταν μπροστά στα μάτια της μητέρας της που σήμερα είναι 44 ετών.

Η κοπέλα κατάφερε να σταθεί στα πόδια της παρά την πολύ βαριά τραυματισμένη ψυχή της. Άρχισε να εργάζεται και γνώρισε έναν άνδρα με τον οποίο δημιούργησε σχέση. Αυτός όπως φαίνεται ήταν ο καταλυτικός λόγος για τον οποίο αποφάσισε να καταγγείλει τον 53χρονο πατέρα της. Η 21χρονη εκμυστηρεύτηκε όσα έζησε στον φίλο της και αυτός την προέτρεψε να απευθυνθεί στις Αρχές.

Η ασφάλεια Σερρών σχημάτισε δικογραφία σε βάρος των γονιών της κοπέλας και την διαβίβασε στην Εισαγγελία της πόλης που θα διερευνήσει την υπόθεση. Ο 53χρονος πατέρας και η 44χρονη μητέρα της νεαρής γυναίκας αρνούνται τις κατηγορίες ωστόσο τα στοιχεία σε βάρος τους είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά.

Το χρονικό της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει τις Σέρρες

Σύμφωνα με το τοπικό κανάλι diktyotv.gr, η κοπέλα στην κατάθεση της περιγράφει πώς ο πατέρας την πλησίασε για πρώτη φορά με σκοπό όπως της έλεγε να της μάθει να ανοίγεται και να γίνει πιο κοινωνική. Τον Αύγουστο του 2016, ήταν η πρώτη φορά που την άγγιξε πηγαίνοντας την σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο. Έπιασε το χέρι της με σκοπό να της δείξει πώς να ικανοποιεί, όπως της είπε, τον εαυτό της, ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν πολλές άλλες πράξεις.

Η 21χρονη ανέφερε πως έχει την υποψία πως η μητέρα της είχε καταλάβει τα πάντα  αλλά δεν έκανε το παραμικρό για να την βοηθήσει και να την σώσει από την κατάσταση την οποία ζούσε. Η ίδια μάλιστα καταγγέλλει πως ο πατέρας της ικανοποιούσε πλέον τις ορέξεις του είτε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι είτε σε εξωτερικούς χώρους, απειλώντας την ίδια να μην μιλήσει καθόλου.

Το Σεπτέμβριο του 2016 ύστερα από ένα ταξίδι των γονέων της στα Σκόπια και έπειτα από έντονους καβγάδες που υπήρχαν στο σπίτι, η μητέρα της έδιωξε τον πατέρα της.  Μάλιστα, φέρεται να του είπε να πάρει μαζί του και την μεγάλη κόρη, εννοώντας πως έχει καταλάβει τι συμβαίνει μεταξύ τους. Στο νέο σχολείο που πήγε, αφού άλλαξε τόπο διαμονής, υπέστη μπουλινγκ από τους συμμαθητές, καθώς ήταν ένας κλειστός χαρακτήρας και δεν μιλούσε με κανένα.

Η διαβίωση με τον πατέρα της χαρακτηρίζεται από την 21χρονη σήμερα γυναίκα, ως  βασανιστήριο, καθώς της επέβαλε να κάνουν έρωτα και όποτε η ίδια αρνιόταν, την χτυπούσε και την βίαζε. Σύμφωνα με τo κανάλι diktyotv, φέρεται να έχει υποστηρίξει στην κατάθεσή της πως ο πατέρας της έμπαινε στο δωμάτιο της όποτε ήθελε και προχωρούσε σε ασελγείς και βίαιες πράξεις χωρίς να την ρωτάει.

Αν δεν δεχόταν την σεξουαλική πράξη ακολουθούσαν βρισιές και ξυλοδαρμός ενώ της  έκοβε και το πενιχρό χαρτζιλίκι το οποίο της έδινε. Κάποιες φορές, ο πατέρας της, όπως καταγγέλλει, την υποχρέωσε να κάνει και χρήση ναρκωτικών ουσιών, όπως ινδικής κάνναβης, ώστε να ζαλίζεται και ίδιος να μπορεί να ικανοποιεί τις ορέξεις του πάνω της χωρίς η ίδια να αντιδρά.

Ύστερα από ένα καβγά με τον πατέρα της, η κοπέλα έφυγε από το σπίτι. Ο καβγάς προκλήθηκε όταν ο πατέρας της ενημερώθηκε πως είχε συνάψει σχέση με ένα αγόρι. Παρά την φυγή της, συνέχισε να την ενοχλεί ζητώντας της να γυρίσει πίσω, ενώ τους πρώτους μήνες του 2022 την προσέγγισε και η μητέρα της, καθώς είχε ενημερωθεί πως η κόρη της αποφάσισε να καταγγείλει τον πατέρα της.

Στην κατάθεση της η κοπέλα αναφέρει στους αστυνομικούς πως ομολόγησε όλη την αλήθεια στην μητέρα και την αδερφή της και αντί να την υποστηρίξουν και να την βοηθήσουν, της ζήτησαν να μην προχωρήσει σε καμία καταγγελία. Αυτή η αντίδρασή τους την εξαγρίωσε. Ένιωσε πόνο, θυμό και απελπισία. Έτσι αποφάσισε να απευθυνθεί και στο κέντρο κακοποιημένων γυναικών Σερρών ζητώντας βοήθεια. Το μόνο που ζητά είναι η ποινική δίωξη τόσο του πατέρα της όσο και της μητέρας της, η οποία δεν την προστάτευσε, παρότι η ίδια θεωρεί ότι τα γνώριζε όλα.