Roland Garros: Νέα “απόδραση” από τον Στέφανο ! (videos+highlights)

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν πέρασε καθόλου εύκολα στο court, αλλά στο τέλος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Zdenek Kolar σε κάτι περισσότερο από 4 ώρες και να πραγματοποιήσει μια νέα "απόδραση", εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον 3ο γύρο του Roland Garros.

445

Ακόμα μια πολύ δύσκολη μέρα είχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Παρίσι, που όμως κατάφερε να “αποδράσει” από το Suzanne Lenglen με τη νίκη επί του qualifier Zdenek Kolar, με 6-3, 7-6 (8), 6-7 (3), 7-6 (7).

Αν και ήταν ένα παιχνίδι τεσσάρων σετ, έφτασε τις 4 ώρες και 6 λεπτά σε διάρκεια, ξεπερνώντας κατά μισή περίπου ώρα τον προηγούμενο αγώνα του Στεφ με τον Lorenzo Musetti, τον οποίο είχε κερδίσει στα 5 σετ, επιστρέφοντας από το 0-2.

Ο αγώνας ξεκίνησε πολύ καλύτερα για τον Στέφανο, που έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 4ο game και προηγήθηκε με 3-1, για να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-3.

Από την αρχή του 2ου σετ ωστόσο ο Kolar έδειξε πως δεν πρόκειται να χαρίσει τίποτα στον Έλληνα τενίστα και άρχισε να αντιστέκεται όλο και πιο σθεναρά, ενώ αρχικά πήρε και το προβάδισμα με 4-1.

Ο Στέφανος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 4-4, αλλά τα προβλήματα συνεχίστηκαν και έπρεπε να σβήσει 2 συνεχόμενα set points, όταν σέρβιρε στο 5-6, 15-40. Τα κατάφερε και έστειλε το σετ στο tie-break, όπου έσωσε ακόμα ένα set point στο 6-7 και τελικά το κατέκτησε στην 3η δική του ευκαιρία, με 10-8!

Ακολούθησαν δυο ακόμα σετ που χρειάστηκαν tie-break για να ολοκληρωθούν, σε μια πολύ σκληρή μάχη ανάμεσα στους δυο παίκτες. Στο 3ο σετ, στο οποίο ο Kolar δεν είχε φτάσει καν σε break point ενώ ο Στέφανος είχε μια ευκαιρία για break, ο Τσέχος ήταν εκείνος που είχε το πιο καθαρό μυαλό στο tie-break και επικράτησε με 7-3, για να μειώσει σε 2-1 σετ.

Στο 4ο σετ ο Στέφανος πίεζε συνέχεια, αλλά ο Kolar έσβησε 3 break points στο 1ο game και άλλο ένα στο 3ο, για να προηγηθεί με 1-0 και 2-1 αντίστοιχα. Ο Στέφανος έκανε τελικά το break στο 5ο game (για το 2-3), αλλά ο Kolar απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 3-3, ανακτώντας εκ νέου το προβάδισμα με 4-3, σβήνοντας ένα ακόμα break point στο 7o game.

Για 6η φορά έχασε break point σ’ αυτό το σετ ο Στέφανος στο κρίσιμο 11ο game, με τον Τσέχο να το σβήνει και αυτό και να υπερασπίζεται το σερβίς του για το υπέρ του 6-5. Τελικά για 3ο συνεχόμενο σετ οι δυο παίκτες πήγαν στο tie-break, όπου ο Τσέχος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να στείλει το ματς σε 5ο σετ.

Εκμεταλλευόμενος και κάποια ασυνήθιστα λάθη του Στέφανου, ο Kolar προηγήθηκε συγκεκριμένα με 6-2, έχοντας 4 συνεχόμενα set points για την ισοφάριση. Ο Στέφανος ανταποκρίθηκε με 3 συνεχόμενους winners, ενώ κέρδισε και τον επόμενο πόντο με λάθος του Kolar, για να ισοφαρίσει σε 6-6.

Πήρε και 5ο πόντο στη σειρά ο Στέφανος, που ξαφνικά βρέθηκε με match point στο δικό του σερβίς, όμως έκανε εκείνος το λάθος στη συνέχεια και έγινε το 7-7. Με άσο έφτασε σε 2ο match point o 23χρονος πρωταθλητής μας, που πίεσε το σερβίς του Τσέχου και κατάφερε να τον “λυγίσει”, ολοκληρώνοντας τη νίκη του σε 4 ώρες και 6 λεπτά παιχνιδιού στο κατάμεστο Suzanne Lenglen, μέσα σε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα.