Κατερίνη: Καθηγητής μουσικής καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος 10χρονου μαθητή του

489

Ένοχος κρίθηκε καθηγητής μουσικής σε δημοτικό Ωδείο της Κατερίνης για ασέλγεια σε βάρος 10χρονου μαθητή του, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 ετών και 4 μηνών.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ανέστειλε την ποινή του για 3 έτη, υπό τους όρους της παρακολούθησής του από κοινωνικό επιμελητή, της εμφάνισης μία φορά τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα, όπως επίσης της απαγόρευσης κάθε μορφής επικοινωνίας με τον ανήλικο, αλλά και προσέγγισής του σε απόσταση 100 μέτρων.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον 55χρονο ελαφρυντικά λόγω μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και πρότερου σύννομου βίου. Το πρώτο ελαφρυντικό του είχε αναγνωριστεί ήδη από το πρωτόδικο δικαστήριο, όταν είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 4 ετών.

Το 2015 η υπόθεση έφτασε στα χέρια της δικαιοσύνης ύστερα από καταγγελία της μητέρας του ανήλικου μαθητή. Στην απολογία του ο καθηγητής φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι η μητέρα οδηγήθηκε στην καταγγελία λόγω της καχυποψίας της. Ο καθηγητής μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση προφυλακίστηκε και τέθηκε σε αργία.