Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΑΕΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ στην OLYMPIA ELECTRONICS A.E.

629

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσω της επαφής των φοιτητών με έργα τεχνικού και καινοτομικού ενδιαφέροντος, η Α.Ε.Ν. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ διοργάνωσε την Πέμπτη 19 Μαίου 2022 εκπαιδευτική εκδρομή στις εγκαταστάσεις της OLYMPIA ELECTRONICS A.E., στο Αιγίνιο Πιερίας.

Στη διάρκεια της επίσκεψης οι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών ενημερώθηκαν από τον τεχνικό της εταιρείας, κ. Θεόδωρο Κλεισιάρη, σχετικά με το αντικείμενο εργασιών της εταιρείας και την διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης των καινοτόμων προϊόντων της. Στη συνέχεια, και αφού τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες Ασφάλειας και υγείας, οι φοιτητές περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και είδαν την παραγωγική διαδικασία.

Η OLYMPIA ELECTRONICS A.E. είναι εμπράκτως κοντά στα σχολεία και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας με μία σειρά δράσεων, όπως :

  • Φιλοξενία μαθητών και σπουδαστών στις εγκαταστάσεις της.
  • Αποστολή εκπαιδευτικών ταμπλό με προϊόντα της.
  • Αποδοχή αποφοίτων ΑΕΙ και άλλων σχολών για πρακτική άσκηση.

Σκοπός  και ευχή της Διοίκησης της OLYMPIA ELECTRONICS A.E. με τις παραπάνω δράσεις της, είναι να συμβάλει στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών, να κάνει τους φοιτητές να αγαπήσουν τα επαγγέλματα του κλάδου των ηλεκτρονικών συστημάτων βιομηχανίας και αργότερα να στελεχώσουν την αγορά εργασίας επάξια.