Roland Gaross: Αποχαιρετά νωρίς το Παρίσι η Σάκκαρη (videos+highlights)

H Μαρία Σάκκαρη έδωσε μια μεγάλη μάχη με την Karolina Muchova, η Τσέχα όμως πήρε τη νίκη με δυο tie-break και σε δυο σετ που έφτασαν τις 2,5 ώρες σε διάρκεια, για να αφήσει πολύ νωρίς την Ελληνίδα παίκτρια εκτός Roland Garros.

389

Στον 2ο γύρο ολοκλήρωσε την παρουσία της η περσινή ημιφιναλίστ του Roland Garros, Μαρία Σάκκαρη, η οποία γνώρισε την ήττα με 7-6 (5), 7-6 (4) έπειτα από 2 ώρες και 28 λεπτά μιας πολύ μεγάλης μάχης στο Suzanne Lenglen.

Δεν ήταν στο καλύτερό της απόγευμα η Σάκκαρη, η οποία είχε απέναντί της μια πολύ καλή Muchova και παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε στις κρίσιμες στιγμές η Τσέχα ήταν καλύτερη και έφτασε στην τελική επικράτηση.

Η 26χρονη Ελληνίδα παίκτρια, Νο.3 στην παγκόσμια κατάταξη, βρέθηκε πολύ γρήγορα πίσω με 0-3 στο 1ο σετ, χάρη σε ένα φανταστικό ξεκίνημα της Muchova. Κατάφερε να αντιδράσει και είχε την πρώτη της ευκαιρία για break στο 7ο game, δεν την αξιοποίησε όμως και η Τσέχα έφτασε να προηγείται με 5-2.

Η Σάκκαρη στη συνέχεια ήρθε αντιμέτωπη με 3 set points στο σερβίς της, αλλά τα έσβησε και μείωσε σε 5-3. Έκανε το break για το 5-4 και αφού έσβησε ένα ακόμα set point, η Ελληνίδα ισοφάρισε σε 5-5 και επέστρεψε για τα καλά στο σετ.

Η Muchova έμεινε ψύχραιμη και κράτησε το σερβίς της για να περάσει εκ νέου μπροστά με 6-5, ενώ στο 12ο game είχε νέες ευκαιρίες, με τη Σάκκαρη να ανταποκρίνεται φανταστικά για μια ακόμα φορά, σβήνοντας 3 set points και κρατώντας ξανά το σερβίς της για το 6-6.

Παρά την υπερπροσπάθεια της Μαρίας να παραμείνει στο σετ, καθώς και το γεγονός πως προηγήθηκε με 3-2 και με 4-3 στο tie-break, η Muchova ήταν εκείνη που το κατέκτησε τελικά, κάνοντας ένα καθοριστικό mini-break για το 6-5 και αξιοποιώντας το 8ο set point της στη συνέχεια, που ήταν το πρώτο σε δικό της σερβίς.

Στο 2ο σετ η Muchova προηγήθηκε με break 2 φορές, στο 2-1 και στο 4-2, αλλά η Σάκκαρη, η οποία έσβησε 2 break points και απέφυγε να μείνει πίσω με 5-2, κατάφερε να επιστρέψει ισοφαρίζοντας σε 4-4 και παραμένοντας μέσα στη μάχη.

Έσωσε άλλα 2 break points για να κρατήσει το σερβίς της και να περάσει μπροστά με 5-4 η Ελληνίδα, η οποία ανάγκασε την Muchova να σερβίρει 2 φορές για να παραμείνει στο σετ. Δεν πτοήθηκε ωστόσο η Τσέχα, που το έκανε με επιτυχία και έστειλε και αυτό το σετ στο tie-break.

Εκεί προηγήθηκε με 3-0, αλλά για ακόμα μια φορά η Σάκκαρη επέστρεψε και μείωσε αρχικά σε 3-2, για να ισοφαρίσει αργότερα σε 4-4. Για πολλοστή φορά ψύχραιμη στην πιο κρίσιμη στιγμή ήταν η Muchova, η οποία έπαιξε 3 άψογους πόντους στη συνέχεια, πρώτα για να κάνει το mini-break για το νέο της προβάδισμα στο 5-4 και έπειτα για να υπερασπιστεί το σερβίς της και να κατακτήσει το tie-break με 7-4.

Αυτή ήταν η 6η νίκη της Muchova απέναντι σε Top 10 παίκτρια και η 4η απέναντι σε Top 3 παίκτρια. Έχει αρκετές μεγάλες νίκες στο ενεργητικό της η Τσέχα, η οποία είχε κερδίσει και την Ashleigh Barty το 2021 στην Αυστραλία, όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Australian Open.

Για 2η φορά στην καριέρα της θα βρεθεί στον 3ο γύρο του Roland Garros, όπου θα αντιμετωπίσει την Amanda Anisimova. Η Αμερικανίδα κέρδισε νωρίτερα την Donna Vekic με 6-4, 6-1.

Η Σάκκαρη, μετά την σπουδαία περσινή πορεία μέχρι τα ημιτελικά στο Παρίσι, θα χάσει αρκετούς βαθμούς μετά το τουρνουά και θα υποχωρήσει σίγουρα στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης, ίσως και χαμηλότερα, αναλόγως από τις πορείες των υπόλοιπων παικτριών που συνεχίζουν στο τουρνουά και μπορούν να την απειλήσουν.