Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Προσκεκλημένη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελου Συρίγου, στην παρουσίαση του βιβλίου “ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 50 ερωτήματα και απαντήσεις”

417

Στην υψηλού επιπέδου εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελου Συρίγου και του  καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευάνθη Χατζηβασιλείου, «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 50 ερωτήματα και απαντήσεις», που πραγματοποιήθηκε χθες στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», παρευρέθηκε η Βουλευτής, κατόπιν πρόσκλησης του Υφυπουργού.

«Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το βιβλίο μας προσφέρει την ευκαιρία να ακούσουμε, να θυμηθούμε και να προβληματιστούμε, γύρω από τα γεγονότα που αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού, ένα ζήτημα σύνθετο και με πολλές παραμέτρους.

Ένα ζήτημα με ιδιαίτερη ευαισθησία και για την Πιερία, μια περιοχή με έντονο προσφυγικό στοιχείο που αποτέλεσε έναν από τους τόπους εγκατάστασης των προσφύγων από τη Μικρά Ασία.

Τα συμπεράσματα, αποτελούν την ελάχιστη τιμή που αρμόζει στη μνήμη όσων χάθηκαν τότε, των δικών μας χαμένων ανθρώπων. Συγχαρητήρια στους συγγραφείς για το εξαιρετικό επιστημονικό έργο, το οποίο προσεγγίζει τα ιστορικά γεγονότα με ουσιαστική και νηφάλια αποτίμηση».

Για το βιβλίο μίλησαν οι:

– Κωνσταντίνος Τασούλας, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

– Ευάγγελος Βενιζέλος, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Α.Π.Θ.

– Γιώργος Κατρούγκαλος, Βουλευτής, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου