Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔIΣΤΗ (BLS/AED)”, από το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης.

169

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης το Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ και ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔIΣΤΗ (BLS/AED)” σε πολίτες του Ν. Πιερίας.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης ήταν διάρκειας 6 ωρών και οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική εφαρμογή της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή σε εξειδικευμένα προπλάσματα και εκπαιδευτικούς Απινιδιστές.

Συνολικά εκπαιδεύτηκαν είκοσι (20) πολίτες, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών.  Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, από τον Υπεύθυνο και Εκπαιδευτή του Τμήματος κ. Οικονόμου Ναούμ και την Εκπαιδεύτρια του Τμήματος κα. Κουστιάνη Ελένη. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, που θα τους επιτρέψουν να προσφέρουν τις πολύτιμες Πρώτες Βοήθειες σε μια κρίσιμη στιγμή εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής που θα συμβεί σε ένα συνάνθρωπό τους ή σε ένα δικό τους πρόσωπο, μέχρι να αναλάβουν οι  αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.