Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

157

Με σεβασμό και δέος, τιμώντας τις ψυχές των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που σφαγιάστηκαν σε ένα από τα ειδεχθέστερα μαζικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η κυρία Μάνη εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων και κατέθεσε στεφάνι στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιος Στύλιος.

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων Χριστιανών του Πόντου ήταν μια ανείπωτη τραγωδία, ένα ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε από τους εθνικιστές Νεότουρκους σε βάρος δύο  εκατομμυρίων Ελλήνων του Πόντου.

103 χρόνια μετά, δεν ξεχνάμε και τιμούμε ευλαβικά τα αδέλφια μας που χάθηκαν, εκδιώχθηκαν, βασανίστηκαν αλλά και όσους σώθηκαν και έφτασαν στην Ελλάδα, φέρνοντας μαζί τους την ιστορία, τα ήθη, τα έθιμα και τον πανάρχαιο Ποντιακό πολιτισμό. Όλους τους συμπατριώτες μας Ποντίους, που μέσα από τόσες δυσκολίες έκαναν μια νέα αρχή και αποτελούν σήμερα ένα από τα πιο δυναμικά και σπουδαία κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας».