Συνέδριο ΠΑΣΟΚ – Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, η ελπίδα ανατέλλει με τον πράσινο ήλιο

337

Με τη φράση «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ κι ανατέλλει με τον πράσινο ήλιο» έκλεισε το μεσημέρι της Κυριακής τη δευτερολογία του από το βήμα του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κ.Ε της παράταξης, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 19:00, οπότε θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες του συνεδρίου.

«Πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν πρόκειται να πληγώσουμε ποτέ ξανά κανέναν Έλληνα, ποτέ ξανά κανέναν άνθρωπο που έρχεται να υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες μας. Πρέπει να αποδείξουμε όλοι κι εγώ προσωπικά ότι σ’ αυτή τη νέα εποχή θα είμαστε αμείλικτοι μπροστά σε οποιοδήποτε φαινόμενο προσβάλλει τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Έκανε λόγο για την ανάγκη να προταχθεί ένα νέο πολιτικό ήθος, «το οποίο», όπως είπε, «έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός και οι νεότερες γενιές».

Αυστηρό μήνυμα προς όλους όσοι εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ: «Όσοι νοιάζονται μόνο για την καρέκλα, δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόνισε πως «ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η κρίση εμπιστοσύνης και πρέπει σε αυτό να είμαστε ξεκάθαροι».

«Σε αυτή τη νέα εποχή, καλώ τους ανθρώπους που έμειναν στα δύσκολα. να κρατούν τη σημαία του ΠΑΣΟΚ ψηλά. Καλώ, όμως και αυτούς που λόγω λανθασμένων πολιτικών ή συμπεριφορών απομακρύνθηκαν από την παράταξή μας. Όλοι μαζί να χτίσουμε τη νέα εποχή και το κοινό μας μέλλον. Όμως θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Σε αυτή τη νέα εποχή και προσπάθεια δεν μπορούν να γίνουν αξιακές εκπτώσεις. Όσοι επέλεξαν να εγκαταλείψουν το ΠΑΣΟΚ, με μόνο στόχο την καρέκλα και μόνη πυξίδα την εξουσιομανία τους, χτυπώντας τη ανελέητα ως σύγχρονοι γενίτσαροι, δεν έχουν και δεν θα έχουν καμία θέση ανάμεσά μας», ξεκαθάρισε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Οι υποψήφιοι για την Κ.Ε ήταν 464 και σύμφωνα με τις τροποποιήσεις στο Καταστατικό που ψηφίστηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου με μεγάλη πλειοψηφία θα αποτελείται από 301 μέλη εκ των οποίων το 1/3 θα είναι γυναίκες. Έτσι περιορίζεται η ένταση για το ποιος θα εκλεγεί.

Στην Κεντρική Επιτροπή δικαίωμα συμμετοχής είχαν -χωρίς εκλογή- οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, οι πρώην πρόεδροι, εκπρόσωποι τριτοβάθμιων σωματείων.

Μεταξύ των υποψηφίων βρίσκονταν στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, όπως ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί στη θέση του Γραμματέα του κόμματος στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τις επόμενες μέρες.

Στη λίστα των υποψηφίων βρίσκονται ακόμη ο απερχόμενος γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης και ο Παύλος Γερουλάνος.

Υποψήφιοι ήταν επίσης ο Στέφανος Ξεκαλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, η διευθύντρια του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, Ελένη Αναστασίου κ.α

Ακόμη μία σημαντική τροποποίηση στο Καταστατικό που εγκρίθηκε χθες αφορά στην άρση του ασυμβίβαστου για τον γραμματέα του κόμματος κι έτσι ο νέος γραμματέας θα μπορεί να είναι κι αυτός υποψήφιος βουλευτής.