Ο 10χρονος Αϊνστάιν από την Κάλυμνο με δείκτη ευφυΐας 200 που μπήκε σε Πανεπιστήμιο

487

Ο Ουίλιαμ Μαϊλλης με καταγωγή από την Κάλυμνο ήταν ο νεότερος μαθητής που αποφοίτησε ποτέ από δημόσιο Λύκειο και έγινε δεκτός σε πολλά πανεπιστήμια σε ηλικία 10 ετών.

Οι γονείς επέλεξαν για τον 10χρονο τότε Ουίλιαμ το Community College of Allegheny County, με τον μικρό να ακολουθεί τότε ένα εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων κάθε βδομάδα, μαζί με τους συμφοιτητές του που είχαν τα διπλάσια χρόνια του. Ο Ουίλιαμ γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2006 και αποφοίτησε σε ηλικία 9 ετών από το Penn Trafford High School.

Όταν έκλεισε τα 10 του χρόνια, αντί να εορτάσει με τους γονείς και τα αδέλφια του παρακολουθούσε τις διαλέξεις των καθηγητών του.10χρονος

O Ουίλιαμ, όπως ανέφερε ο πατέρας του, στα αμφιθέατρα του Κολεγίου συμπεριφερόταν όπως όλοι οι άλλοι πρωτοετείς φοιτητές, ενώ στο σπίτι και στην εκκλησία όπως όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Η καθημερινότητα του περιλάμβανε ότι και η ζωή ενός παιδιού, δηλαδή έπαιζε βιντεοπαιχνίδια, παρακολουθούσε τηλεόραση, διάβαζε βιβλία, παρακολουθούσε ταινίες, ενώ κάθε Κυριακή υπηρετούσε στο ιερό της κοινότητας της Υπαπαντής του Κυρίου στο Ιστ Πίτσμπουργκ.

«Το ΙQ του Ουίλιαμ, βάσει της εκτίμησης του κοσμήτορα της Σχολής του είναι 200 και έχει φωτογραφική μνήμη, ό,τι διαβάζει, ό,τι δει και ακούσει το απομνημονεύει και είναι σε θέση να το αναλύσει και να το αναπαραγάγει», επεσήμανε ο π. Παντελεήμων Μαΐλλης.

10χρονος – Κάλυμνος: Οι διανοητικές ικανότητες του νεαρού Ουίλιαμ

Οι σπάνιες διανοητικές ικανότητες και η ευφυία του Ουίλιαμ άρχισαν να εκδηλώνονται από τη βρεφική ηλικία. Όταν ήταν επτά μηνών άρχισε να αρθρώνει προτάσεις, ενώ σε ηλικία ενός έτους έλεγε το αλφάβητο ορθά και ανάποδα. Σε ηλικία 2 ετών έμαθε τον πολλαπλασιασμό και στα τρία ήταν σε θέση να κάνει διαιρέσεις με πολυψήφιους αριθμούς.

Ο Ουίλιαμ συμμετείχε σε επιστημονικούς διαγωνισμούς και είχε κερδίσει την πρώτη θέση. Ο π. Παντελεήμων Ηλία Μαϊλλης και η πρεσβυτέρα Νίκη (Νάνσυ) έχουν και δύο άλλα μεγαλύτερα παιδιά, την Μαριάννα που είναι 29 ετών και έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Κολλέγιο στον κλάδο Media – Art Animation και τον Ηλία που είναι 26 ετών, σπουδάζει Μαθηματικά και θέλει να γίνει δάσκαλος.

Ο π. Παντελεήμων προ τεσσάρων ετών ανέλαβε τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας της Υπαπαντής του Κυρίου στο Ιστ Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνιας.