Roland Garros: Έκανε το καθήκον της στην πρεμιέρα η Μαρία (video+highlights)

Κάθε πρεμιέρα κρύβει παγίδες, ωστόσο η Μαρία Σάκκαρη ήταν σοβαρή και δεν κινδύνεψε στον πρώτο της αγώνα στο Παρίσι, επικρατώντας με 2-0 σετ της Clara Burel για τον 1ο γύρο του Roland Garros.

388

Η Μαρία Σάκκαρη είχε μια πρεμιέρα απέναντι σε μια παίκτρια που δεν είχε τίποτα να χάσει, δεν την γνώριζε τόσο καλά και είχε και τη στήριξη του κοινού, ωστόσο τίποτα απ’ όλα αυτά δεν πτόησαν την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που έφτασε στη νίκη με 6-2, 6-3 και πήρε μέσα σε 88 λεπτά την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Roland Garros.

Η Σάκκαρη, ημιφιναλίστ πέρσι στο παρισινό Grand Slam, πέτυχε 24 winners και έκανε 29 αβίαστα λάθη, σε ένα καλό απόγευμα σε γενικές γραμμές, αφήνοντας σίγουρα και περιθώρια βελτίωσης για τη συνέχεια.

Η Burel, μια παίκτρια που βρίσκεται στο Νο.95 του κόσμου και 21 ετών, έβγαλε ποιοτικό τένις σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού και “έσπασε” 2 φορές το σερβίς της Μαρίας, δεν μπόρεσε όμως να την ακολουθήσει στον ίδιο ρυθμό για αρκετή ώρα σε κανένα από τα δυο σετ.

Η σαφώς ανώτερη Ελληνίδα παίκτρια, αξιοποίησε τα 5 από τα 13 break points της στο ματς και παρά τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες, ανέλαβε τον έλεγχο και στα 2 σετ από νωρίς. Στο 1ο σετ προηγήθηκε με 3-1 και δεν κοίταξε πίσω της, ενώ στο 2ο σετ ήταν μπροστά με 2-1 και με 3-2 και κέρδισε τα 3 τελευταία games από το 3-3.

Η Σάκκαρη βρίσκεται στο Νο.4 του ταμπλό και στον 2ο γύρο του Roland Garros θα αντιμετωπίσει την Karolina Muchova, που νωρίτερα επικράτησε της Carole Monnet με 6-3, 6-3.