Όλιβερ Στόουν: Ο Πούτιν είχε καρκίνο αλλά τον ξεπέρασε

359

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν πάλεψε με τον καρκίνο κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία έκανε τις συνεντεύξεις με τον Ρώσο πρόεδρο, όπως μεταδίδει το Νewsweek.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης δήλωσε στον Lex Fridman, ότι ο Πούτιν ξεπέρασε την ασθένεια. “Να θυμάστε αυτό, ο κ. Πούτιν είχε καρκίνο και νομίζω ότι τον έχει ξεπεράσει”, είπε χωρίς να διευκρινίσει τον τύπο του καρκίνου που είχε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, που βρίσκεται πίσω από ταινίες JFK, Scarface και Platoon μεταξύ άλλων διαξήγαγε πολλές συνεντεύξεις με τον Πούτιν από το 2015 έως το 2017, μετέδωσε το Σάββατο ο βρετανικός ραδιοφωνικός σταθμός LBC.

Οι ισχυρισμοί του Στόουν έρχονται εν μέσω συνεχιζόμενων εικασιών για την υγεία του Πούτιν, καθώς συνεχίζεται ο ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο δεν έχει προβεί δημοσίως σε σχόλια την υγεία του Πούτιν από την έναρξη του πολέμου. Ωστόσο, ο Κρίστοφερ Στιλ, πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε πρόσφατα ότι ο Πούτιν εγκατέλειψε συναντήσεις για να λάβει ιατρικές θεραπείες.

“Οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που παρουσιάζονται να διαρκούν υποτίθεται μια ολόκληρη ώρα, στην πραγματικότητα χωρίζονται σε διάφορα τμήματα”, δήλωσε ο Στιλ, ο οποίος υπηρέτησε στην υπηρεσία πληροφοριών της MI6, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιόφωνο LBC. “[Ο Πούτιν] βγαίνει έξω και λαμβάνει κάποιου είδους ιατρική περίθαλψη μεταξύ αυτών των τμημάτων”.

Ο Στιλ πρόσθεσε ότι ο Πούτιν “συνοδεύεται συνεχώς από μια ομάδα γιατρών”. Ο Στιλ δεν εξήγησε τη βάση των εικασιών του, αλλά υποστήριξε ότι “σίγουρα έχει πολύ σοβαρό αντίκτυπο στη διακυβέρνηση της Ρωσίας αυτή τη στιγμή”.