Επίθεση Ερντογάν κατά Ελλάδας: Χρωστά 400 δισ. ευρώ κι όμως της δίνουν όπλα και φτιάχνουν βάσεις

258

Αντιδράσεις εμφανίστηκαν στα τουρκικά ΜΜΕ όταν ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον Τζο Μπάιντεν τον χάρτη της “Γαλάζιας Πατρίδας” για να καταδείξει την τουρκική προκλητικότητα και τον αναθεωρητισμό. Ομοίως, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε τουρκικά ΜΜΕ, επιτέθηκε κατά τις Ελλάδας για την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο. Στις κοινές δηλώσεις όμως με τον Άντονι Μπλίνκεν ούτε κουβέντα. Έτσι λοιπόν και για να.. τριτώσει, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε “δικό του” κανάλι, το γνωστότατο A Haber εξαπέλυσε βολές κατά της Ελλάδας.

Ο Ερντογάν μίλησε σε φοιτητές στην Άγκυρα, στους οποίους αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά, στις αμερικανικές βάσεις, αλλά και στο Κυπριακό: “Δείτε τι συμβαίνει με την Ελλάδα. Χρωστάει στη Δύση 400 δισ. ευρώ, όμως της δίνουν όπλα και δίνουν την έγκριση οι ΗΠΑ να χτίσουν βάσεις. Από την άλλη όμως, όταν συναντιούνται μαζί μας, λένε ‘θέλουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μαζί σας’. Αλλά λέει πως στην Κύπρο δεν βλέπει θετικά τη λύση των δύο κρατών. Ποιος σου είπε πως εμείς θα δούμε θετικά όσα λες;”.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Άγκυρα είναι αρνητική στο ενδεχόμενο ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και επανέλαβε τις κατηγορίες πως η Ελλάδα “προστατεύει” τρομοκράτες: “Τι έγινε όταν επέστρεψαν; Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει μια βάση στην Αλεξανδρούπολη. Και η τρομοκρατική οργάνωση FETO [γκιουλενιστές] ταξιδεύει στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Και η Ελλάδα αγνοεί τη λίστα των τρομοκρατών που τους δώσαμε. Και εξακολουθούν να τους προστατεύουν” ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.