Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Στα εγκαίνια της σχολικής βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Μακρυγιάλου

303

Η κυρία Μάνη, και με την ιδιότητα της ως Προέδρου της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, παρευρέθηκε χθες σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, για τα εγκαίνια της νέας σχολικής βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Μακρυγιάλου, του Δήμου Πύδνας Κολινδρού.

Κατά την εκδήλωση απευθύνθηκε στις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου, τονίζοντας την ανεκτίμητη αξία του βιβλίου. Τους προσκάλεσε μάλιστα να τους ξεναγήσει στους χώρους της Βιβλιοθήκης της Βουλής και στην Επετειακή Έκθεση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, επισημαίνοντας μάλιστα ότι υπάρχει και η δυνατότητα διαδικτυακής ξενάγησης στην ξεχωριστή αυτή έκθεση.

Η Βουλευτής είχε την ευκαιρία επίσης να συνομιλήσει με όλη τη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου, τη διευθύντρια κυρία Ευαγγελία Κανάλη, το διδακτικό προσωπικό, τους γονείς και να συγχαρεί όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία.

«Σε μία εποχή που όλες οι τάσεις οδηγούν στην ψηφιοποίηση, είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τα παιδιά και τους νέους μας κοντά στο βιβλίο.

Η βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Μακρυγιάλου θα αποτελέσει πηγή μάθησης για τους μαθητές του σχολείου και της ευρύτερης περιοχής. Ταυτόχρονα όμως είναι και μια κοιτίδα πολιτισμού για όλη την τοπική κοινωνία».