Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

364

Τιμούμε σήμερα τη Μνήμη των 353000 τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Μνημονεύουμε τον ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού από τα πατρογονικά εδάφη του, τον ξεριζωμό μιας από τις πλέον μακραίωνες και αδιάλειπτες παρουσίες στην ιστορία του Ελληνισμού.

Επιπλέον, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας, στο δίκαιο αίτημα και τους αγώνες του Ποντιακού Ελληνισμού για τη διεθνή αναγνώριση του εγκλήματος της Γενοκτονίας, το οποίο αποτελεί χρέος, πρωτίστως προς τα θύματα.

Έως ότου ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης, οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε με απόλυτο σεβασμό, προσήλωση και με κάθε τρόπο, σε αυτό τον μεγάλο εθνικό στόχο ενίσχυσης της ιστορικής μνήμης και αποτροπής στο μέλλον, εγκλημάτων που θέτουν σε κίνδυνο, την ίδια την πορεία της ανθρωπότητας.

Σήμερα, οι απόγονοι των δολοφονηθέντων και των εκτοπισθέντων από τις πατρίδες τους, δεν έχουν ξεχάσει τις τουρκικές φρικαλεότητες. Αλλά δεν ξεχνάει όλος ο Ελληνισμός. Καλώ τους συμπολίτες μας, ως ένα Αγιοκέρι Μνήμης & Τιμής, να συμμετάσχουμε όλοι μαζί στις εκδηλώσεις της τραγικής επετείου της 19ης Μαΐου.

 

Κώστας Κουκοδήμος

Δήμαρχος Κατερίνης