Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης … μακρυχέρης …. συνελήφθη για «φακελάκι»

356

Κακουργηματική ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και εκβίαση, άσκησε η εισαγγελέας σε βάρος της εφοριακού και των δύο λογιστών, που συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για εμπλοκή σε υπόθεση με «φακελάκι».

Οι τρεις συλληφθέντες παραπέμφθηκαν σε Ειδικό Ανακριτή και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο. Μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

Η υπόθεση ερευνήθηκε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη φαρμακείων. Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ποσό, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, που φέρονται να εισέπραξαν οι κατηγορούμενοι είναι 1.000 ευρώ, αλλά, όπως περιγράφεται στην ίδια δικογραφία, φαίνεται πως είχαν αξιώσει περισσότερα χρήματα προκειμένου να «κλείσουν» φορολογική υπόθεση καταγγέλλοντος.Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι από τον φαρμακοποιό ζήτησαν «φακελάκι» 2.000 ευρώ για να διευθετηθούν οι εκκρεμότητές του.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από την υπόθεση αυτή, οι διωκτικές Αρχές ερευνούν την εμπλοκή τους σε τυχόν άλλες υποθέσεις δωροληψίας.

Για είσπραξη νόμιμης αμοιβής του γραφείου τους, κάνουν λόγο – διά της συνηγόρου τους- οι δύο λογιστές που συνελήφθησαν, μαζί με μία εφοριακό, για εμπλοκή σε υπόθεση με «φακελάκι», έπειτα από καταγγελία φαρμακοποιού.

«Δεν είχαμε καμία πρόθεση χρηματισμού» φαίνεται να είναι η υπερασπιστική τους γραμμή, την οποία θα αναπτύξουν και ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν να απολογηθούν το προσεχές Σάββατο.

Την ίδια μέρα (Σάββατο) θα απολογηθεί και η κατηγορούμενη εφοριακός που υπηρετεί σε ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη για την ίδια υπόθεση ύστερα από επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του προς τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για φακελάκι και ότι τα χρήματα τα έλαβε ως αμοιβή για τις υπηρεσίες του ως λογιστής.