Πεντάγωνο: «Έσπασε» 50 χρόνια σιωπής και παρουσίασε δύο νέα βίντεο για την ύπαρξη UFO και ΑΤΙΑ

351

Λίγα πράγματα εξάπτουν τόσο καλά τη φαντασία του κοινού όσο τα UFO και τα ΑΤΙΑ, τα οποία… φημολογούνται ότι κόβουν βόλτες στον ταπεινό μας πλανήτη.

Σήμερα Τρίτη για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια η Υποεπιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των ΗΠΑ για την Αντιτρομοκρατία, την Αντικατασκοπεία και την Αντιπληροφόρηση έριξε φως στα ΑΤΙΑ — πιο επίσημα γνωστά ως μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα ή UAP— σε μια ανοιχτή ακρόαση.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια ακρόαση για τα UFO από τη δεκαετία του 1960, βασιζόμενο σε μαρτυρίες αμυντικών πληροφοριών για να διαπιστωθεί τι θα μπορούσε να προκαλεί τα φαινόμενα.

Δυο νέα βίντεο…

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης δόθηκαν στη δημοσιότητα δύο αποχαρακτηρισμένα κλιπ με άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα.

Σύμφωνα με την βρετανική Daily Mail, το ένα απόσπασμα τραβήχτηκε από το πιλοτήριο ενός αεροσκάφους του Πολεμικού Ναυτικού σε χώρο εκπαίδευσης και δείχνει ένα σφαιρικό αντικείμενο να αιωρείται δίπλα στο αεροσκάφος.

Ένα άλλο έδειχνε δύο μικρά αντικείμενα σε σχήμα τριγώνου να πετούν δίπλα από το πιλοτήριο ενός αεροσκάφους, τα οποία εντοπίστηκαν με γυαλιά νυχτερινής όρασης.

Ο Ρόναλντ Μούλτρι, ο κορυφαίος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών του Πενταγώνου, και ο Σκοτ Μπρέι, ο αναπληρωτής διευθυντής των ναυτικών πληροφοριών, κατέθεσαν ενώπιον της επιτροπής.

Η υποεπιτροπή αντιτρομοκρατίας, αντικατασκοπείας και καταπολέμησης της διάδοσης των πυρηνικών όπλων της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων εμβάθυνε σε λεπτομέρειες σχετικά με τις αναφορές για τα «αγνώστου ταυτότητας εναέρια φαινόμενα», όπως είναι πιο πρόσφατα γνωστά τα UFO.

Τέτοιου είδους συζητήσεις υψηλού επιπέδου επιφυλάσσονταν τον τελευταίο μισό αιώνα για συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων.

Η υποεπιτροπή αντιτρομοκρατίας, αντικατασκοπείας και καταπολέμησης της διάδοσης των πυρηνικών όπλων της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων εμβάθυνε σε λεπτομέρειες σχετικά με τις αναφορές για τα «αγνώστου ταυτότητας εναέρια αντικείμενα» (UAP), όπως είναι πιο πρόσφατα γνωστά τα UFO.

Τέτοιου είδους συζητήσεις υψηλού επιπέδου επιφυλάσσονταν τον τελευταίο μισό αιώνα για συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων.

Τον περασμένο Ιούνιο, το Κογκρέσο ζήτησε μια έκθεση για τα UAP και το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI) προσέφερε μια προκαταρκτική αξιολόγηση που επικεντρώθηκε σε 144 περιστατικά που αναφέρθηκαν από στρατιωτικό προσωπικό και χρονολογούνται από το 2004. Το DNI ήταν σε θέση να εξηγήσει μόνο ένα.

Και από εκείνη την έκθεση πέρυσι, ο Moultrie δήλωσε ότι το Πεντάγωνο εργάστηκε για να «εξαλείψει το στίγμα» γύρω από την αναφορά των UAP και ο αριθμός των ανεξήγητων περιστατικών έχει διογκωθεί σε 400. Έντεκα από τα περιστατικά ήταν «παρ’ ολίγον ατυχήματα», όπου τα στρατιωτικά αεροσκάφη μόλις και μετά βίας προσπέρασαν τα UAP χωρίς να συγκρουστούν.

Ο Moultrie δήλωσε ότι το Πεντάγωνο δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο τα περιστατικά αυτά να συνδέονται με εξωγήινη ζωή.

«Υπάρχουν στοιχεία της κυβέρνησής μας που ασχολούνται με την αναζήτηση εξωγήινης ζωής» δήλωσε ο Moultrie. «Στόχος μας δεν είναι να καλύψουμε ενδεχομένως κάτι, αλλά να κατανοήσουμε τι μπορεί να υπάρχει εκεί έξω».

Ωστόσο, ο Bray δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι δεν έχουν συναντήσει κανένα στοιχείο που να υποδηλώνει ότι τα UAP είναι εξωγήινης προέλευσης. ‘Θα πάμε όπου μας οδηγήσουν τα δεδομένα είπε.