Μαγική βραδιά από τους De Profundis στις Σέρρες

551

Ρεπορτάζ της Μαρίας Βούλγαρη,

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συναυλία πραγματοποίησε το φωνητικό σύνολο De Profundis στις Σέρρες.

Μία συναυλία την οποία διοργάνωσαν ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών στο ιστορικό αρχιτεκτονικό κόσμημα των Σερρών, το Ζιντζιρλί τζαμί.

Ένα πρόγραμμα χορωδιακής μουσικής σχεδιασμένο για να αναδείξει τις δυνατότητες του κτηρίου και ως τον πλέον κατάλληλο χώρο για τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα περιελάμβανε χορωδιακά έργα λόγιας δυτικής μουσικής από την αναγέννηση μέχρι το gospel, ένα μικρό αφιέρωμα στο λογοτεχνικό έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη καθώς και μελοποιημένα έργα έντεχνης ελληνικής μουσικής.

Την συναυλία διεύθυνε ο Ευθύμιος Μαυρίδης ο οποίος προσπάθησε και επιτυχώς ανέδειξε όλες τις αρχιτεκτονικές δυνατότητες του τζαμιού τοποθετώντας χορωδούς και σολίστες σε όλα τα σημεία του κτηρίου (άμβωνα, εξώστες δάπεδο) δημιουργώντας ιδιαίτερες ακουστικές και εκφραστικές « ηχητικές εικόνες».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κος Γρηγόρης Παπαχρήστος ο οποίος εκθείασε την ομορφιά του τζαμιού και επεσήμανε τον στόχο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου για την ανάδειξη και αξιοποίηση των ιστορικών μνημείων της χώρας μας.

Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών εκπροσώπησε ο κος Ευθύμιος Ρίζος ο οποίος τόνισε την πρόθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών να προβάλει το μνημείο και ευχαρίστησε τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. και το φωνητικό σύνολο de profundis.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Σερρών της οποίας η αρωγή υπήρξε πολύτιμη.