Κάτω Πατήσια: Τι οδήγησε τον 14χρονο στην αυτοκτονία – Η μήνυση πατέρα που καταγγέλλει ότι το παιδί του ξυλοκοπήθηκε στο ίδιο σχολείο

428

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την αυτοκτονία του 14χρονου στα Κάτω Πατήσια, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Συμμαθητές του ανηλίκου υποστηρίζουν ότι είχε πέσει θύμα bullying. Ωστόσο, ο διευθυντής του σχολείου αρνείται ότι είχε γίνει καταγγελία για εκφοβισμό. 

Ο 14χρονος συνήθιζε να ανεβάζει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις δραστηριότητές του.  Σε ένα από αυτά κάνει ποδήλατο με φίλους, ενώ την Παρασκευή βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του. Ο θάνατός του έχει προκαλέσει σοκ στο Πανελλήνιο. Το παιδί φοιτούσε σε γυμνάσιο της Αθήνας και οι συμμαθητές του, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, καταγγέλλουν ότι το παιδί είχε πέσει θύμα εκφοβισμού.

“Τον χτύπαγαν ή του έστελναν μηνύματα, που του έλεγαν να πεθάνει. Γενικά τον απειλούσαν” είπε μία μαθήτρια ενώ ένας άλλος μαθητής ανέφερε: “Φαινόταν, γιατί τη μία έκλαιγε, την άλλη ήταν χαρούμενος, γενικά δεν ήταν πολύ καλά ψυχολογικά”. “Ήταν ένα παιδί που ό,τι κι αν του έλεγες δεν στεναχωριόταν ποτέ. Το κράταγε πάντα μέσα του και έξω γέλαγε”.

“Υπάρχουν αρκετά άτομα που σε εισαγωγικά τον έκραζαν, αλλά  πιστεύω δεν ήταν σοβαρά, δηλαδή τα έκαναν στο πλαίσιο της πλάκας” σημείωσε ένας τρίτος.

Οι συμμαθητές του αποχαιρέτησαν τον συμμαθητή τους με τον δικό τους τρόπο. Αφού το πρωί άφησαν λουλούδια στο θρανίο του, το μεσημέρι, κατέβηκαν στο προαύλιο και με τις τσάντες τους σχημάτισαν το όνομά του. Άναψαν καπνογόνα και άρχισαν να το φωνάζουν ρυθμικά και δυνατά, εν μέσω χειροκροτημάτων. Ήταν ο τρόπος τους να του πουν το τελευταίο αντίο…

Ο ΑΝΤ1 απευθύνθηκε στον διευθυντή του σχολείου του ανηλίκου: “Να περιμένουμε να απαντήσει ο ιατροδικαστής και να απαντήσει η αστυνομία και ο εισαγγελέας, δεν μπορούμε να ξέρουμε. Πάντως, εδώ καμία καταγγελία δεν έχει γίνει για bullying για τον συγκεκριμένο μαθητή”. Παράλληλα, οι γονείς κάνουν λόγο για αδιαφορία του σχολείου σε φαινόμενα βίας.

O 14χρονος αγαπούσε τον αθλητισμό και έκανε παγκράτιο με τον αδελφό του.

Στο μικροσκόπιο το κινητό του 14χρονου

Την έρευνα πλέον αναλαμβάνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού ΕγκλήματοςΣτο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται τόσο ο υπολογιστής όσο και το κινητό του ανήλικου που εντοπίστηκε δίπλα του. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι Αρχές εξετάζουν όλα τα σενάρια σε σχέση με την αιτία που οδήγησε τον μαθητή στο απονενοημένο διάβημα, ωστόσο αυτή τη στιγμή πιο πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να είχε πέσει θύμα bullying.

Η έρευνα ξεκινά πάντως από την αρχή και θα υπάρξει νέος κύκλος καταθέσεων από τα μέλη της οικογένειάς του, καθηγητές, συμμαθητές και φίλους στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο πατέρας και ο αδελφός του 14χρονου στις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα ανέφεραν ότι τον τελευταίο καιρό το παιδί δεχόταν κάποια μηνύματα στο κινητό του που έδειχναν να τον απασχολούν. Ωστόσο, όπως φέρεται να είπαν, δεν τους είχε αποκαλύψει τι είδους μηνύματα ήταν αυτά, ούτε τους είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεχόταν bullying. Μέχρι τώρα, οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να μιλήσουν με την μητέρα, καθώς είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Παράλληλα, οι Αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ο θάνατος του 14χρονου να οφείλεται στο παιχνίδι προκλήσεων στο TikTok “Blackout challenge” ή αλλιώς “πρόκληση συσκότισης”.  Πρόκειται για παιχνίδι που κυκλοφορεί στη δημοφιλή πλατφόρμα του Τικ Τοκ καλώντας τους συμμετέχοντες να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους. Ωστόσο, το σενάριο αυτό απομακρύνεται.  Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από μια γρήγορη εξέταση στο κινητό δεν προκύπτουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το παιδί είχε λογαριασμό και ότι έπαιζε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ωστόσο, το τηλέφωνο έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξεταστεί εξονυχιστικά. Το ίδιο ισχύει και για τον υπολογιστή του άτυχου παιδιού, καθώς οι Αρχές θα αναλύσουν τις αναζητήσεις που έκανε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το MEGA, αποκαλύπτεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 ένας 13χρονος μαθητής του ίδιου γυμνασίου στα Σεπόλια, δηλαδή στο σχολείο που πήγαινε και ο 14χρονος, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στο προαύλιο.

Πήγε στο σπίτι με χτυπήματα από γροθιές στο πρόσωπο και ο πατέρας του μαθητή πήγε στο σχολείο προκειμένου να μάθει τι συνέβη. Όμως οι απαντήσεις που πήρε από τη διεύθυνση δεν τον έπεισαν και προχώρησε σε μήνυση κατά του συγκεκριμένου Γυμνασίου.