Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Στην ξεχωριστή εκδήλωση του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης, για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης

413

Σε μία πολύ σημαντική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Ενιαίο Λύκειο Κατερίνης, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS)» και με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, συμμετείχε η Βουλευτής.

Η κυρία Μάνη συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, τις μαθήτριες και τους μαθητές του σχολείου, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη αξία της συμμετοχής τους σε ένα τόσο σπουδαίο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Ένα πρόγραμμα, που ενθαρρύνει τους μαθητές να κατανοήσουν τα δικαιώματά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες, να γνωρίσουν το έργο και τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κυρίως να εντρυφήσουν στις αξίες της πολιτικής δημοκρατίας στην Ευρώπη.

«Αξίες, όπως ο σεβασμός στη δημοκρατία και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η ισότητα και η αλληλεγγύη γεννήθηκαν στην Ελλάδα, και θα πρέπει να αποτελούν τον άξονα για τη διαμόρφωση της πολιτικής παιδείας των νέων μας. Κάτι το οποίο πρέπει να γνωρίζουν οι νέοι μας και να αισθάνονται υπερήφανοι γι’ αυτό».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθήτριες και οι μαθητές του 2ου Λυκείου Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά και με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά σχετικά με τις προκλήσεις και τις προοπτικές που ανοίγονται για τους νέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.