ΠΑΟΚ – Άρης 0-1: Διπλό Ευρώπης με Καμαρά στην Τούμπα κόντρα στον κακό δικέφαλο

Ο Άρης με τον Καμαρά να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ επικράτησε για δεύτερη φορά φέτος του ΠΑΟΚ με 1-0 μέσα στην Τούμπα και πήρε τρεις σημαντικούς πόντους στην προσπάθεια που κάνει για έξοδο στην Ευρώπη ενώ την ίδια ώρα ο Δικέφαλος που δεν μπόρεσε να νικήσει σε ένα ακόμη ματς πλέον κινδυνεύει να χάσει και τη δεύτερη θέση.

379

Ο Άρης έχει πάρει τον αέρα φέτος του ΠΑΟΚ και κατάφερε να τον κερδίσει για δεύτερο παιχνίδι φέτος στην Τούμπα, για τρίτο ματς συνολικά με τον Καμαρά να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ στη διάρκεια του δευτέρου μέρους και να παίρνει ένα σημαντικό τρίποντο στη μάχη που δίνει για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μετά απ’ αυτή τη νίκη τους οι “κιτρινόμαυροι” ανέβηκαν, έστω και προσωρινά, στην τρίτη θέση καθώς έχουν 56 πόντους.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ που ήταν κακός σε ένα ακόμη ματς έμεινε στους 60 βαθμούς και πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο να χάσει και τη δεύτερη θέση ανάλογα με τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων αγωνιστικών των playoffs.

Το ματς κρίθηκε στο δεύτερο μέρος με το γκολ που πέτυχε ο Καμαρά με πανέξυπνη εκτέλεση στο 63′ της αναμέτρησης και στο οποίο δεν μπόρεσε να βρει απάντησει ο ΠΑΟΚ στα λεπτά που απέμεναν.

Νωρίτερα βέβαια οι γηπεδούχοι που σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξαν κακό πρόσωπο είχαν χάσει τεράστια ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ όταν ο Μουργκ στο 51′ αστόχησε ουσιαστικά σε κενή εστία να ανοίξει το σκορ καθώς το πλασέ του ήταν κακό και έφυγε πάνω από το δοκάρι του Κουέστα.

Εν γένει το ματς στο πρώτο μέρος ήταν κακό, με ελάχιστες φάσεις από τις δύο ομάδες και μόλις μια τελική στην εστία. Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ανέβασαν την απόδοση τους, έψαξαν περισσότερο το γκολ το οποίο το βρήκε ο Άρης με τον Καμαρά.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς των Ιωαννίνων. Ο Ίνγκασον επέστρεψε στο αρχικό σχήμα αντί του Βαρέλα ενώ οι Άντριγια Ζίβκοβιτς και Άκπομ βρέθηκαν και αυτοί στο αρχικό σχήμα.

Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Πασχαλάκης, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σάστρε και αριστερά ο Σίντκλεϊ με τους Ίνγκασον, Μιχάι να είναι το δίδυμο των στόπερ. Μπροστά τους βρέθηκαν οι Κούρτιτς, Τσιγγάρας με τον Τέιλορ να παίζει ως δεξί εξτρέμ και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στα αριστερά ενώ ο Μουργκ έπαιξε πίσω από τον Άκπομ που ήταν στην κορυφή.

Από την άλλη ο Μπούργος προχώρησε και αυτός σε δύο αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά (που απουσίαζε λόγω τιμωρίας) επέστρεψε στην κορυφή των κίτρινων, ενώ ο Μπερτόγλιο πήρε τη θέση του Λούις Πάλμα.

Ο Κουέστα ξεκίνησε για ένα παιχνίδι κάτω από την εστία με τους Εμπακατά, Σούντγκρεν να καλύπτουν το αριστερό και δεξί άκρο αντίστοιχα της άμυνας ενώ οι Μπράμπετς, Φαμπιάν έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας. Οι Ντουκουρέ, Ματίγια, Μπερτόγλιο βρέθηκαν στο χώρο του κέντρου και στην τριάδα της επίθεσης ήταν οι Ιτούρμπε, Μαντσίνι, Καμαρά.

Δύο τελικές στην εστία, η μία γκολ για τον Άρη

Ο Άρης βρήκε δύο τελικές στην εστία, στο δεύτερο μέρος, καθώς στο πρώτο δεν είχε καμία και κατάφερε τη μια εξ αυτών να την κάνει γκολ με τον Καμαρά στο 63′ της αναμέτρησης. Ήταν μια υπέροχη κάθετη πάσα του Μαντσίνι προς τον επιθετικό των φιλοξενούμενων με τον Καμαρά να τσιμπάει τη μπάλα προ του Ίνγκασον ο οποίος φοβήθηκε να κάνει το τάκλιν καθώς είχε ήδη κίτρινη κάρτα. Ο επιθετικός του Άρη μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε στην κλειστή του γωνία τον Πασχαλάκη για να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ νωρίτερα είχε μια διπλή ευκαιρία με τους Σάστρε, απέκρουσε ο Κουέστα σωτήρια με το ένα χέρι, και Μουργκ που έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι Ισπανού κίπερ ενώ η τρίτη τελική ήταν μια κεφαλιά του Άκπομ που έπιασε ο Κουέστα με επέμβαση στη δεξιά του γωνία.

Προσπάθησε ο ΠΑΟΚ, άντεξε ο Άρης

Ο ΠΑΟΚ έκλεισε το παιχνίδι πιέζοντας και ψάχνοντας ένα γκολ με τον Λουτσέσκου να χρησιμοποιεί όλους τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές του από τον πάγκο και μάλιστα έβαλε τον Κούρτις ως στόπερ. Την ίδια ώρα ο Άρης στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα έπαιξε με τρεις στόπερ, καθώς πέρασε και ο Δεληζήσης στην αναμέτρηση.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι τέλους το πολύτιμο υπέρ τους 0-1 και να πανηγυρίσουν για δεύτερη φορά φέτος μέσα στην Τούμπα. Η νίκη αυτή του Άρη έφερε έντονες αποδοκιμασίες στην Τούμπα προς τους ποδοσφαιριστές και τον Ραζβάν Λουτσέσκου.