Internazionali BNL d’ Italia: Έσωσε την παρτίδα στο τέλος ο Στέφανος! (videos+highlights)

O Στέφανος Τσιτσιπάς απώλεσε ένα προβάδισμα με 6-3, 5-3, κινδύνεψε με δυο match points, αλλά τελικά έσωσε την παρτίδα στο τέλος, κερδίζοντας για 3η φορά τον τελευταίο μήνα τον Grigor Dimitrov.

208

Σε μεγάλες περιπέτειες μπήκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του στη Ρώμη, κατάφερε όμως στο τέλος να πάρει την πρόκριση ενάντια στον Grigor Dimitrov με 6-3, 5-7, 7-6 (4) και να μπει στους “16” καλύτερους του Internazionali BNL d’ Italia.

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος είχε κερδίσει τον Dimitrov στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη, χωρίς να χάσει σετ, σημειώνοντας την 3η του νίκη επί του Βούλγαρου στις 4 τελευταίες εβδομάδες. Συνολικά τον έχει κερδίσει και τις 4 φορές που έχουν παίξει στο χώμα, ενώ σε όλες τις επιφάνειες τον κέρδισε για 5η φορά, στην 6η τους συνάντηση (5-1).

Χάρη στο άψογο ξεκίνημά του, ο Στέφανος προηγήθηκε με 3-0 μέσα στα πρώτα λεπτά της σημερινής αναμέτρησης. Χρειάστηκε να σβήσει ένα break point στο 7ο game (4-2, 30-40), αλλά διατήρησε το προβάδισμά του μέχρι το τέλος του σετ ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, που έκανε το 6-3 με love service game.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος έκανε ξανά πρώτος το break στο 7ο game και προηγήθηκε με 4-3. “Αγκάλιασε” τη νίκη, καθώς προηγήθηκε με 5-3, 15-0 και σέρβιρε για το ματς στο 5-4, όμως είχε το χειρότερό του διάστημα στο παιχνίδι μετά απ’ αυτό και ο Dimitrov πήρε τους 16 από τους 18 επόμενους πόντους, για να μετατρέψει το 3-5 σε 7-5!

Στο αποφασιστικό σετ ο Βούλγαρος είχε ευκαιρίες για να πάρει και τη νίκη, αφού είχε δυο match points στο σερβίς του Στέφανου, από ένα σε 10ο (4-5) και στο 12ο game (5-6), ο Έλληνας τενίστας όμως κατάφερε να τα σβήσει και να μείνει “ζωντανός” στο ματς.

Έστειλε το σετ σε tie-break ο Στέφανος και εκεί κυριάρχησε χάρη στα πολλά λάθη του Dimitrov, για να επιβληθεί με 7-3 και να ολοκληρώσει έστω και μ’ αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο τη νίκη του, έπειτα από 2 ώρες και 37 λεπτά συνολικού αγώνα.

Αυτή ήταν η 28η φετινή νίκη για τον Στέφανο (28-9), που προκρίθηκε για 3η φορά στους “16” της Ρώμης, μετά από το 2019, όταν έχασε στα ημιτελικά από τον Rafael Nadal, και το 2021, όταν έχασε στα προημιτελικά από τον Novak Djokovic.

Αύριο ο πρωταθλητής μας θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov, για μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Khachanov κέρδισε νωρίτερα τον Pablo Carreno Busta, No.15 στο ταμπλό, με 6-4, 2-6, 6-1.