Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της Πιερίας

στο επίκεντρο της συνάντησης με τη Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, κα. Ελένη Δουνδουλάκη

393

Για το πολιτιστικό απόθεμα της Πιερίας και τις προοπτικές και δράσεις για την περαιτέρω ανάδειξη του, συζήτησε η Βουλευτής με τη Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, κα Ελένη Δουνδουλάκη, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

Η κυρία Μάνη τόνισε ότι θα πρέπει σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού να αναληφθούν οι κατάλληλες δράσεις, ώστε να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο ο πλούτος που αναβλύζει η Πιερική γη, η πολιτιστική κληρονομιά και τα μνημεία της.

Επίσης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Βουλής, ενημέρωσε τη Γενική Γραμματέα για τις ειδικές συλλογές της Βιβλιοθήκης της Βουλής, που περιλαμβάνουν σπάνια τεκμήρια ιδιαίτερου ενδιαφέροντος και ποικίλου περιεχομένου, όπως άλλωστε και για τις σημαντικές δράσεις εξωστρέφειας, με σκοπό να φτάσει ο πλούτος αυτός σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Την προσκάλεσε μάλιστα να επισκεφτεί από κοντά τη βιβλιοθήκη και να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις της αλλά και στην επετειακή έκθεση «Αντικρύζοντας την Ελευθερία, στη Βουλή των Ελλήνων, 2 αιώνες μετά» για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.