Σοκαριστικό τροχαίο στη Μονεμβασιά

319

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία στη Λακωνία τις εξελίξεις στο απίστευτο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 10 χθες το βράδυ, με αυτόπτες και τον αντιδήμαρχο της Μονεμβασιάς να το αποδίδουν σε εγκληματική πράξη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, 52χρονος οδηγός αγροτικού φορτηγού που κινείτο στον δρόμο Τάραψας – Μονεμβασιάς, στο 67,3 χλμ., εμβόλισε σε κατάσταση αμόκ με το όχημά του παπάκι με δύο ηλικιωμένους επιβαίνοντες, παρέσυρε τον έναν για 200 μέτρα και μετά επέστρεψε στο σημείο της πρώτης πρόσκουσης, παρασύροντας και τον δεύτερο αναβάτη για 150 μέτρα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο ένας 77χρονος, συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα, σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ ο οδηγός, επίσης 77 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μολάων, όπου δεν τα κατάφερε όμως και κατέληξε.

Ο 52χρονος φέρεται να κατέφυγε στο παρκινγκ εστιατορίου από όπου και τον έδιωξαν όταν είδαν το όχημά του γεμάτο με αίματα. Για να καταφέρουν να τον σταματήσουν οι αρχές, τοποθέτησαν περιπολικό στη μέση του δρόμου, καθώς και ακόμη ένα όχημα, τα οποία και εμβόλισε, πριν καταφέρουν και τον συλλάβουν.

Ο οδηγός του φορτηγού οχήματος, που έχει συλληφθεί, στην προσπάθεια του να διαφύγει εμβόλισε περιπολικό αυτοκίνητο της αστυνομίας.

«Ήταν σε κατάσταση αμόκ και πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα και σπινιάροντας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς κ. Χρηστάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. κάνοντας λόγο για λίμνη αίματος στο οδόστρωμα. Κατά τον ίδιο, το πιο πιθανό ήταν πως οδηγός και θύματα γνωρίζονταν, καθώς είναι όλοι κάτοικοι της Μονεμβασιάς που έχει περίπου 1000 κατοίκους.

Την προανάκριση που είναι σε εξέλιξη έχει αναλάβει το Α.Τ. Μολάων σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Σπάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο δράστης κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Σκάλας Λακωνίας και προανακριτικά ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται τίποτα.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Κυριακής ζήτησε από τον Αλέξη Κούγια να τον εκπροσωπήσει νομικά για την υπόθεση με τον ποινικολόγο να αναφέρει ότι ο 52χρονος δεν θυμάται τίποτα και ότι δεν μπόρεσε να έχει επικοινωνία μαζί του.

«Μπήκα στον προθάλαμο στα κρατητήρια και πήγε να με κλειδώσει μαζί του. Και επανέλαβε πάλι την φράση “Ώρα Μηδέν”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

Άτομα που γνώριζαν τον δράστη κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο ήσυχο και κλειστό που ζούσε με την μητέρα του και είχε τουριστική μονάδα στην περιοχή. Δεν φαίνεται να είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές και επίσης δεν γνώριζε και τα δύο θύματα.