Mutua Madrid Open: Το σήκωσε και έγραψε ιστορία η Ons Jabeur! (highlights)

H Ons Jabeur κέρδισε την Jessica Pegula με 2-1 σετ και έγινε η νέα πρωταθλήτρια της Μαδρίτης, ενώ παράλληλα έγινε και η πρώτη Αράβισσα τενίστρια που κατακτάει τίτλο στη σειρά WTA 1000.

356

Η Jabeur επικράτησε της Pegula με 7-5, 0-6, 6-2 στον τελικό του Mutua Madrid Open και κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας της!

Ήταν η 1ος τελικός για την 28χρονη Τυνήσια τενίστρια σε ένα 1000άρι τουρνουά, ενώ παράλληλα έγινε και η 1η Αράβισσα παίκτρια που αγωνίστηκε σε έναν τελικό σε 1000άρι, για να κατακτήσει τον τίτλο, που ήταν ο 2ος στην καριέρα της (2-4 σε τελικούς).

Πολύ σημαντικό ρόλο στην αποψινή της νίκη, έπαιξε η μεγάλη ανατροπή που έκανε στο 1ο σετ, στο οποίο βρέθηκε πίσω με 1-4, κατάφερε όμως να πάρει τα 6 από τα 7 επόμενα games και να το κατακτήσει. Έσβησε μάλιστα και ένα set point στο 4-5, 40-Α, πριν σερβίρει επιτυχώς για το 5-5 και κάνει νέο break για να περάσει μπροστά.

Η Pegula έπρεπε να σβήσει 3 break points για να αποφύγει να μείνει πίσω με σετ και με break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, κάνοντάς το με επιτυχία, για να προηγηθεί με 1-0. Μετά απ’ αυτό η Αμερικανίδα έκανε 3 διαδοχικά breaks και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην κατάκτηση του σετ με 6-0.

Δεν πτοήθηκε ωστόσο η Jabeur, που ούτως ή άλλως είχε το μυαλό της στο 3ο σετ πριν καλά καλά ολοκληρωθεί το 2ο. Εκεί τα έδωσε όλα η Τυνήσια πρωταθλήτρια, που έκανε break στο 3ο (2-1) και στο 7ο game (5-2) για να ξεφύγει με 5-2 και να σερβίρει επιτυχώς για τη μεγάλη νίκη, που ολοκληρώθηκε σε 1 ώρα και 54 λεπτά.

Με τον σπουδαίο αυτόν τίτλο, η Jabeur αναμένεται να κερδίσει 3 θέσεις και να ισοφαρίσει το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.7 του κόσμου. Η Pegula, η οποία επίσης για 1η φορά έπαιξε σε έναν τόσο μεγάλο τελικό, θα κερδίσει 3 θέσεις και θα ανεβεί για 1η φορά στο Νο.11 του κόσμου τη Δευτέρα.