Συνελήφθη ο γκαφατζής διαρρήκτης όπου έκλεψε κατάστημα οπτικών, ξέχασε το σφυρί του και επέστρεψε να το πάρει χωρίς μάσκα

450

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άνδρα Ελληνικής καταγωγής, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, τα ξημερώματα της 29ης Απριλίου 2022 σε περιοχή της Πιερίας, έθραυσε βιτρίνα καταστήματος και αφαίρεσε 15 ζευγάρια οπτικών, συνολικής αξίας 4.500 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. Μέρος των κλοπιμαίων εντοπίσθηκαν στην οικία του και κατασχέθηκαν, όπως επίσης κατασχέθηκε και ένα διαρρηκτικό εργαλείο που χρησιμοποίησε.

Να θυμήσουμε ότι ο επιχειρηματίας πήγε να ανοίξει το κατάστημά του, όταν διαπίστωσε ότι η τζαμαρία ήταν σπασμένη.

Πήγε στην κάμερα ασφαλείας για να διαπιστώσει τι είχε συμβεί και είδε έναν μαυροντυμένο άνδρα, ο οποίος φορούσε μία αποκριάτικη μάσκα νεκροκεφαλή, να σπάει την πρόσοψη με ένα σφυρί.

Όταν κατάφερε να τη θρυμματίσει, έκλεψε 15 σκελετούς γυαλιών και κατέστρεψε μερικούς ακόμα.

Ο επιχειρηματίας προχώρησε και άλλο το βίντεο για να δει – μετ’ εκπλήξεως – πως ο ίδιος μαυροντυμένος άνδρας επέστρεψε. Ήταν πάνω σε ένα ποδήλατο και αυτή τη φορά δεν φορούσε μάσκα.

Όπως φάνηκε, είχε ξεχάσει το σφυρί του και επέστρεψε για να το πάρει. Στην προσπάθειά του, όμως, κόπηκε από τα σπασμένα τζάμια και άφησε στο σημείο ίχνη αίματος αλλά και τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Τα στοιχεία έχουν συλλεχθεί από την αστυνομία και ενδέχεται να οδηγήσουν στη σύλληψη του κλέφτη-γκαφατζή.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ίδιος άνδρας επιχείρησε να ληστέψει το κατάστημα καθώς – όπως φάνηκε από την κάμερα – είχε βρεθεί στο σημείο και το προηγούμενο βράδυ με ένα σπρέι και αναπτήρα και προσπαθούσε να θερμάνει την τζαμαρία για να τη σπάσει. Δεν τα κατάφερε, όμως, και επέστρεψε την άλλη μέρα με το σφυρί.

Η συνολική ζημιά, σύμφωνα με τον κοσμηματοπώλη, ανέρχεται σε 7.000 ευρώ.