Το Φεστιβάλ Ολύμπου συμμετέχει στον εορτασμό για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

343

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθεια του να αναδείξει το ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το έτος 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. Απώτερος στόχος, να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Συνδράμοντας  αυτή τη δράση ο ΟΡ.ΦΕ.Ο.  διοργανώνει δύο μουσικές εκδηλώσεις Κυριακή 15 Μαΐου, στις Σέρρες (Ζιντζιρλί Τζαμί)

Τετάρτη 18 Μαΐου, στο Δίον (Αρχαιολογικό Μουσείο) με το  φωνητικό σύνολο de profudis, υπό τη διεύθυνση του Ευθύμη Μαυρίδη

Θα παρουσιαστούν έργα λόγιας χορωδιακής μουσικής από την Αναγέννηση μέχρι και τον 20ο  αιώνα καθώς και δημιουργίες έντεχνης ελληνικής μουσικής.

Επίσης,  συμμετέχοντας στο «Λογοτεχνικό Έτος 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης» του Υ.Π.ΠΟ.Α.  θα παρουσιαστούν μελοποιημένα τραγούδια του ποιητή.

Το πρόγραμμα θα είναι διάρκειας 1:30’περίπου και θα αρχίσει στις 8 μ.μ.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με τη συνεργασία των Εφορειών Αρχαιοτήτων, Σερρών και Πιερίας και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα και προφυλάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΠΥ