Ουκρανία: Στο στόχαστρο της Ε.Ε. και ο Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος

Σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το AFP η ΕΕ πρόκειται να συμπεριλάβει στο πακέτο των κυρώσεών της για τον πόλεμο στην Ουκρανία τον Πατριάρχη Κύριλλο

346

Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος του Πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλου περιλαμβάνει η πρόταση για το επόμενο πακέτο περιοριστικών μέτρων της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο νέος κατάλογος περιλαμβάνει 58 πρόσωπα, ανάμεσά τους πολλούς Ρώσους στρατιωτικούς αλλά και την σύζυγο, την κόρη και έναν γιο του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε αυτόν περιλαμβάνεται και ο επικεφαλής της ρωσικής Ρυθμιστικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor, ο Αντρέι Λίποφ.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου σε χώρες της ΕΕ και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων.

Πάνω από χίλια πρόσωπα έχουν ήδη ενταχθεί στην ευρωπαϊκή “μαύρη λίστα”.

Ο πατριάρχης Κύριλλος, “ένας επί μακρόν σύμμαχος του Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει γίνει ένας από τους κυρίαρχους υποστηρικτές της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία”, υπογραμμίζεται στο έγγραφο.

Ο πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος έχει αυξήσει τα κηρύγματά του που υποστηρίζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στις 27 Φεβρουαρίου, έκανε λόγο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  για έναν αγώνα κατά των «δυνάμεων του κακού» που αντιτίθενται στην ιστορική «ενότητα» μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Στο θέμα αυτό αναφέρεται και η ιστοσελίδα Politico, που υπογραμμίζει πως η Λιθουανία έχει προχωρήσει σε επανειλημμένες εκκλήσεις προς αυτή την κατεύθυνση τις τελευταίες εβδομάδες.