Θεσσαλονίκη: Αιφνίδιος θάνατος τρίχρονου κοριτσιού στο Ιπποκράτειο

Την τελευταία του πνοή άφησε ένα κοριτσάκι τριών ετών στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

434

Το τρίχρονο κοριτσάκι εισήχθη στο «Παπαγεωργίου» τη Μεγάλη Τρίτη και διακομίστηκε διασωληνωμένο το περασμένο Σάββατο στο «Ιπποκράτειο», όπου μέσα σε περίπου δυόμιση ώρες, κατέληξε.

Οι γονείς μετέβησαν στο Α.Τ. Τούμπας και κατέθεσαν μήνυση, εκφράζοντας υποψίες για ιατρικό λάθος.

Σε εξειδικευμένα ιατρικά εργαστήρια για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να σταλούν οι βιοχημικές εξετάσεις του τρίχρονου κοριτσιού που κατέληξε.

Αργά σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η  νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε από ιατροδικαστή παρουσία της τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια του άτυχου κοριτσιού, Κατερίνας Αποστολίδου. Το περιστατικό σύμφωνα με την ίδια χαρακτηρίζεται ως «αδιευκρίνιστο», παρά το γεγονός της πολυήμερης νοσηλείας και σειράς εξετάσεων που υπεβλήθη στο «Παπαγεωργίου». «Δεν έχουμε πλήρη ιατρικό φάκελο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το παιδί υπέστη εγκεφαλικό πνευμονικό οίδημα», ανέφερε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας στο ThessToday.gr.

Σύμφωνα με την κα Αποστολίδου, η οικογένεια του παιδιού βρίσκεται εν αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων, καθώς θα σταλούν ιστολογικά – βιολογικά δείγματα σε εξειδικευμένα εργαστήρια -ανάμεσά τους και το ΑΠΘ- ώστε να ρίξουν «φως» στα ακριβή αίτια του θανάτου.