Πραγματικά κύριε Γκούνα … ο “Σοσιαλισμός” είναι το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ ;

491

Του Παναγιώτη Σαββίδη

Αλήθεια κύριε Γκούνα Αθανάσιε  ποιες ώρες της ημέρας προωθείται το όραμα του «σοσιαλισμού» όπως μας λέτε σε άρθρο σας στις 19 Απριλίου?

Τον προωθείτε όταν δεσμεύεστε απέναντι στο κεφάλαιο και στην ΕΕ να ξεπουλάτε τον δημόσιο πλούτο της χώρας φτιάχνοντας υπερταμεία  ?

«Σοσιαλιστικό» ήταν το όραμα σας, όταν μαζί με όλα τα αστικά κόμματα της χώρας, υπογράφατε το 3ο μνημόνιο – λαιμητόμο για τον λαό, διατηρώντας στο ακέραιο όλα τα προηγούμενα «μνημονιακά» νομοθετήματα?

Φτιάξατε μάλιστα τους νόμους 4472/17 και 4775/17 που απαγορεύουν στις επόμενες κυβερνήσεις να ακυρώσουν ή να αναστείλουν όλους τους νόμους και τις διατάξεις και τριών «μνημονίων» που φτωχοποιήσαν βίαια τον Ελληνικό λαό ?

Στα πλαίσια του «σοσιαλιστικού» σας οράματος αποκαλέσατε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ «διαβολικά» «καλό» και επεκτείνατε τις βάσεις των πολέμων και του θανάτου στην Ελλάδα, εμπλέκοντας την χώρα σε πολεμοκάπηλα και ιμπεριαλιστικά σχέδια όπως τώρα με το καυτό θέμα της Ουκρανίας?

Εσείς είστε που δώσατε το τελειωτικό χτύπημα σε χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, στους πιο αδύναμους της κοινωνίας, περικόπτοντας το ΕΚΑΣ, και τους κοροϊδεύατε με προεκλογικά επιδόματα ότι θα αποκαταστήσετε την 13η σύνταξη.

Μπορεί  να ήρθατε με ενθουσιασμό από το συνέδριο σας κύριε Γκούνα (μόνο «μαχαίρια» που δεν βγάλατε βέβαια εκεί),  μετατρέποντας το κόμμα σας σε ένα καθαρά αρχηγικό κόμμα αστικού τύπου, με μέλη ντεκόρ και χειροκροτητές του εκάστοτε πρόεδρου σας,  αλλά μην μας κοροϊδεύετε?

Γελάνε και οι πέτρες με τα «σοσιαλιστικά» σας οράματα, που είναι επανάληψη φληναφημάτων του πάλαι ποτέ κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ που ήσασταν κάποτε κύριε Γκούνα, και με εκείνα τα φθαρμένα υλικά έρχεστε και σκορπάτε πάλι χίμαιρες και αυταπάτες  στον λαό με γενικόλογες αοριστολογίες.

Το μόνο που προτάσσετε είναι να διαχειριστείτε την φτώχεια του και την ικανότητα σας να χαλιναγωγείται στα όρια του συστήματος τις λαϊκές αντιδράσεις – αντιστάσεις.

Εσείς μπορεί να κλίνετε το όνομα του προέδρου σας σε όλες τις πτώσεις, υπηρετώντας προσωπικές φιλοδοξίες με μια επικείμενη υποψηφιότητας σας στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ευρωνατοικό κόμμα, εχθρικό για τα λαϊκά συμφέροντα, βαθιά δεσμευμένο με τμήματα του κεφαλαίου και με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σήμερα όποιος άνθρωπος στον ΣΥΡΙΖΑ που νοιώθει αριστερός και ριζοσπάστης και ακόμα έλπιζε κάτι από αυτόν, και με αυτό το συνέδριο που διεξάχθηκε, μπορεί να κατανοήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και  την τελευταία  πινελιά στη διαμόρφωση του, σε ένα κόμμα πλήρη προσαρμοσμένο και πιστό στις αρχές του συστήματος.

Σε ένα σύστημα που για να αναπαραχθεί θέλει τους εργαζόμενους και γενικά λαό κάτω από την μέγγενη της  ανταγωνιστικότητας και των «αντοχών» της οικονομίας, που αποτελούν στρατηγική επιλογή για το κεφάλαιο και τα αυξανόμενα κέρδη του.

Και επειδή δεν μπορείς να είσαι και με τον «αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει με ποιον θέλει να είναι, και σίγουρα αυτός δεν είναι ο λαός, που θυσιάζει τις ανάγκες και τα δικαιώματα του για να δίνει ζωή στον σάπιο και βάρβαρο καπιταλισμό.