Ιταλία: “Μπλόκο” σε 654 κιλά κοκαΐνης – Είχαν προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

606

Φορτίο κοκαΐνης 654 κιλών, το οποίο προοριζόταν για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκε στην Ιταλία.

Την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών μπλόκαραν οι Ιταλικές Αρχές στο λιμάνι Gioia Tauro της Καλαβρίας. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα μέσα σε ένα κοντέινερ με μπανάνες, το οποίο αποτελούσε μέρος ενός μεγαλύτερου φορτίου.  Η κοκαΐνη προερχόταν από το λιμάνι του Γκουαγιακίλ του Ισημερινού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Corrieredellacalabria.it,  η κοκαΐνη ήταν πολύ καθαρής ποιότητας και θα μπορούσε να έχει «κοπεί» από τους εμπόρους ναρκωτικών έως και τέσσερις φορές πριν διατεθεί στην αγορά, αποφέροντας στους εγκληματίες έσοδα περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κατάσχεση έγινε έπειτα από σύνθετη διαδικασία ανάλυσης σε περισσότερα από 2.000 κοντέινερ προερχόμενα από τη Νότια Αμερική.  Χάρη στη βοήθεια εξελιγμένων σαρωτών, οι στρατιωτικοί της Guardia di Finanza και οι τελωνειακοί υπάλληλοι κατάφεραν να εντοπίσουν την κοκαΐνη που ήταν επιμελώς κρυμμένη στο εμπορευματοκιβώτιο φορτωμένο με μπανάνες.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν και βρίσκονται σε ειδική αποθήκη υπό επιτήρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία θα υποβάλει αίτημα στις ιταλικές αρχές, για να ενημερωθεί περαιτέρω για την υπόθεση.