Πλαταμώνας: μία διαφορετική Πρωτομαγιά στη θάλασσα

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες στους πρόποδες του Ολύμπου

699

PLATAMONAS CUP & ΚΥΠΕΛΛΟ ΩΚΕΑΝΟΠΟΡΩΝ 2022

Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.), διοργανώνει μία διαφορετική Πρωτομαγιά στη θάλασσα επιστρέφοντας στην ιστιοπλοϊκή κανονικότητα μετά από δυο χρόνια καραντίνας και δυσκολιών. Για μία ακόμη χρονιά, το καθιερωμένο «Κύπελλο Πλαταμώνα» από τις 30 Απριλίου έως και τις 2 Μαΐου θα προσελκύσει περισσότερους από 80 αθλητές και λάτρεις της ιστιοπλοΐας με σκάφη διαφόρων κατηγοριών, ενώ παράλληλα θα διοργανωθεί και το «Κύπελλο Ωκεανοπόρων».

Ο πρώτος offshore αγώνας της χρονιάς θα φιλοξενηθεί στον πανέμορφο Πλαταμώνα με την θερμή υποστήριξη της Savvi Marine / Platamon, μία από τις πιο σύγχρονες και οργανωμένες μαρίνες στη Βόρεια Ελλάδα, που υποστηρίζει τη διοργάνωση παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλα τα αγωνιζόμενα σκάφη.

Πρόκειται για την πρώτη ιστιοπλοϊκή απόδραση εκτός Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνοντας δυο offshore και μια inshore ιστιοδρομίες, μία ιδανική ευκαιρία για συνδυασμό ναυταθλητισμού και θεματικού τουρισμού. Η εκκίνηση της  πρώτης offshore ιστιοδρομίας θα δοθεί το Σάββατο 30 Απριλίου στις 11:00 πμ ανοιχτά από το Καραμπουρνάκι, με προορισμό τον Πλαταμώνα.

Την επόμενη ημέρα αγώνων, Κυριακή 1 Μαΐου, θα διεξαχθεί η δεύτερη ιστιοδρομία, ένας inshore αγώνας 10 μιλίων περίπου, μπροστά στην παραλία του Πλαταμώνα. Το βράδυ της ίδιας μέρας, στο Barchetta Marine Bar, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής κυπέλλων στους νικητές των αγώνων, παρουσία αθλητών, προσκεκλημένων, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Η τρίτη ιστιοδρομία θα φέρει τα συμμετέχοντα σκάφη στη Θεσσαλονίκη, εκκινώντας το πρωί της Δευτέρας 2 Μαΐου έξω από τη μαρίνα του Πλαταμώνα και μετά από 40 μίλια θα ολοκληρωθεί το ξεχωριστό ιστιοπλοϊκό τριήμερο.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοιχτής Θάλασσας προωθεί και ενισχύει αγώνες και ναυταθλητικές δράσεις σε περιοχές της Βορείου Ελλάδας με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Θερμές ευχαριστίες στη Savvi Marine / Platamon και τους υποστηρικτές της διοργάνωσης για την εγκάρδια φιλοξενία.

***

Σχετικά με τον Ναυτικό Όμιλο Ανοιχτής Θάλασσας 

Ο Ναυτικός Όμιλος Ανοικτής Θάλασσας (Ν.Ο.Α.Θ.) ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2004, με στόχο την ανάπτυξη και διάδοση της ναυτικής τέχνης και συγκεκριμένα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας, την καλλιέργεια της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, την διοργάνωση αγώνων και τη συνδρομή στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας στις ακριτικές περιοχές της Βορείου Ελλάδας με ναυταθλητικά γεγονότα και πολιτιστικές εκδηλώσεις που μεταξύ άλλων ενισχύουν το τουριστικό προφίλ των προορισμών όπου φιλοξενούνται.  Ο Ν.Ο.Α.Θ. διοργανώνει ετησίως περισσότερες από 20 ιστιοδρομίες στη Θεσσαλονίκη και το Β. Αιγαίο, και αθλητές του ομίλου επιτυγχάνουν σημαντικές διακρίσεις στις περισσότερες ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις που συμμετέχουν. Μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης αρχαρίων ιστιοπλόων και αγωνιστικής με το ιδιόκτητο αγωνιστικό σκάφος του ΒΟΡΡΑΣ, ο Όμιλος επιδιώκει να φέρνει σε άμεση επαφή με τη θάλασσα μέλη, αθλητές και φίλους της ιστιοπλοΐας.

Σχετικά με την Savvi  Marine 

Η «Πλαταμώνας Savvi Marine Α.Ε.Α.Σ.» παρέχει περισσότερες από 90 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής έως 25 μέτρα καθώς και δυνατότητα ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων και megayachts. Όντας εγκατεστημένη στην καρδιά του δημοφιλούς θέρετρου, οι πελάτες της μαρίνας έχουν στην διάθεση τους όλες τις σύγχρονες αστικές και τουριστικές υποδομές όπως μέσα μαζικής μεταφοράς, ξενοδοχεία, γραφεία ενοικίασης οχημάτων/σκαφών, κέντρο υγείας, ιατρεία και φαρμακεία, καθαριστήρια, supermarkets και λοιπά εμπορικά καταστήματα. Η μαρίνα προσφέρει στον επισκέπτη την δυνατότητα να γνωρίσει δραστηριότητες θαλάσσιου τουρισμού όπως μικρές κρουαζιέρες ή ολιγόωρες περιηγήσεις, θαλάσσια σπορ, αλιεία και καταδύσεις ενώ παράλληλα αποτελεί την βάση και το ορμητήριο των φιλοξενούμενων της για αποδράσεις στην φύση της Ορεινής Πιερίας.